Ilyen egy klasszikus kaliforniai ház Elvis idejéből

A kaliforniai Encinitasban van az alábbi házikó, a tengerparti vityilló 1957-ben épült, és az eredeti állapotában pont úgy néz ki, mint Elvis bármelyik filmjében egy kaliforniai ház.

A ház neve The Beach Cottage, környezettudatos, modern, otthonos, de magán viseli a tengerparti bungaló jegyeit. Körülbelül így lehetne szavakban összefoglalni, milyen az ötvenes években épült klasszikus amerikai ház ma. Egy új projektnek köszönhetően alakult át a ház ilyenné, az üres kertbe növények kerültek, az egész ház tele lett szó szerint élettel és színekkel.

Az eredetileg két hálószobás, fürdőszobás házat korszerűsítették, az új, szögletes forma a régi betonra épült, napellenzők kerültek a ház oldalára, hogy védje a napfénytől a teraszon ülőket. A masszív üveg tolóajtók nyitják meg a belső teret a szabadtér felé, így alkotva egységet a külső tér és a belső tér között.

 

A gyümölcsösöket és a szárazság tűrő növényeket is most építették be a kertbe, azelőtt teljesen kopár volt a kertrész, pedig mennyivel barátságosabb, ha itt-ott zöldellő pálmafélék kísérik az ember tekintetét. A teraszon szó szerint egy nappalit alakítottak ki, a ház a mai trendeknek megfelelően kinyúlik, és erkélyszerűen takarja a napot, majd folytatódik egészen a kertig. Hatalmas lounge kanapék és színes bútorok teszik otthonossá a külteret is.

ÍME:


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A zsinati bíróságon jelentik fel Balog Zoltánt

A zsinati bíróságon jelentik fel Balog Zoltánt

Nem csitul a Református Egyházon belüli bizalomválság. Egyházi bíróságon is feljelentik a püspöki székéhez ragaszkodó Balog Zoltánt.

Vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal egy kormánypárti cikk nyomán

Vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal egy kormánypárti cikk nyomán

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

Ön is kérdezhet Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban

Ön is kérdezhet Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni az április 22-én, hétfőn 15:30 órakor kezdődő eseményre.

Kunetz Zsombor: Szörprájz!

Kunetz Zsombor: Szörprájz!

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a mai Magyar Közlönyben megjelent, kórházi adósságokra szánt 63 millió forint kapcsán fejtette ki véleményét közösségi oldalán. 

© 2024 (v2.202102)