Ilyen egy klasszikus kaliforniai ház Elvis idejéből

A kaliforniai Encinitasban van az alábbi házikó, a tengerparti vityilló 1957-ben épült, és az eredeti állapotában pont úgy néz ki, mint Elvis bármelyik filmjében egy kaliforniai ház.

A ház neve The Beach Cottage, környezettudatos, modern, otthonos, de magán viseli a tengerparti bungaló jegyeit. Körülbelül így lehetne szavakban összefoglalni, milyen az ötvenes években épült klasszikus amerikai ház ma. Egy új projektnek köszönhetően alakult át a ház ilyenné, az üres kertbe növények kerültek, az egész ház tele lett szó szerint élettel és színekkel.

Az eredetileg két hálószobás, fürdőszobás házat korszerűsítették, az új, szögletes forma a régi betonra épült, napellenzők kerültek a ház oldalára, hogy védje a napfénytől a teraszon ülőket. A masszív üveg tolóajtók nyitják meg a belső teret a szabadtér felé, így alkotva egységet a külső tér és a belső tér között.

 

A gyümölcsösöket és a szárazság tűrő növényeket is most építették be a kertbe, azelőtt teljesen kopár volt a kertrész, pedig mennyivel barátságosabb, ha itt-ott zöldellő pálmafélék kísérik az ember tekintetét. A teraszon szó szerint egy nappalit alakítottak ki, a ház a mai trendeknek megfelelően kinyúlik, és erkélyszerűen takarja a napot, majd folytatódik egészen a kertig. Hatalmas lounge kanapék és színes bútorok teszik otthonossá a külteret is.

ÍME:

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)