A botanikus punk, ez egy új trend lesz

A The Redroaster Cafe nevű helyen Londonban mutatkozott be az új stílus, ami nem más, mint rengeteg növény a skandináv minimállal és a rusztikus stílussal keverve. Egy szóval, szép.

A holland Elle Decor tette közzé, mi is lesz a követendő trend, és a lap nevezte meg a stílust: botanikus punk. Azaz valami olyasmit képzeljünk el, mintha egy mai Batman filmben látnánk Poison Ivy saját kávézóját. A kávézó és étterem valójában Brighton egyik legrégebbi étterme, ami nemrég ráncfelvarráson esett át. Az étterem séfjének koncepciója az egész napos étkeztetésre épült, ehhez igazították az enteriőrt.

A belsőépítész az egész napos étkeztetésről arra asszociált, hogy olyan belső teret kell alkotnia, ahol mintha minden évszakban sütne a nap és egész évben sugárzik, mint egy nyári meleg napon. A botanikus kerti hangulat azért született meg, mert Londonban ugye egész télen és olykor nyáron is lehetetlen küldetés a szabadtéri étkeztetés. Az időjárás kiszámíthatatlansága, a hűvös és az esőzés nem éppen a teraszos kávézóknak és éttermeknek kedvez. Ezért készítette el Hakim, a tervező úgy a belső tereket, hogy egy oázisban érezze magát a betérő vendég.

A nagyobb, fehér terekben bátran használhatunk sok-sok növényt akár a plafonról lógatva is. Az alábbi eladó, tetőtéri, újpesti lakásnál például rengeteget dobna a nappalin, ha buja növényekkel díszítenék a kihasználatlan teret.

Kattintson a képre!

6_18.jpg

oké, de hol jön itt a punk a képbe, tesszük fel jogosan a kérdést. A választ nyilván kissé átértelmezve kell megérteni: a növényeket úgy helyezték el, mintha a napsugarak elől szeretnék takarni az emberek szemét, tehát egyfajta napellenzőként funkcionálnak. A hangulathoz buja, trópusi növényeket használtak fel, a dzsungel témát pedig a hófehér csempéken is végigkövetik: a koponya rajz is jól megfér a páfránnyal a mosdónál.

A tetőablakok rengeteg fényt engednek a térbe, a növények ezt szépen eltakarják, és az egész fehér teret gyönyörűen kiegészítik és elegánssá teszik a sárgaréz kiegészítők,a márvány és a puha anyagok a kárpitnál.

ÍME:


© 2021 (v150.202005)