A botanikus punk, ez egy új trend lesz

A The Redroaster Cafe nevű helyen Londonban mutatkozott be az új stílus, ami nem más, mint rengeteg növény a skandináv minimállal és a rusztikus stílussal keverve. Egy szóval, szép.

A holland Elle Decor tette közzé, mi is lesz a követendő trend, és a lap nevezte meg a stílust: botanikus punk. Azaz valami olyasmit képzeljünk el, mintha egy mai Batman filmben látnánk Poison Ivy saját kávézóját. A kávézó és étterem valójában Brighton egyik legrégebbi étterme, ami nemrég ráncfelvarráson esett át. Az étterem séfjének koncepciója az egész napos étkeztetésre épült, ehhez igazították az enteriőrt.

A belsőépítész az egész napos étkeztetésről arra asszociált, hogy olyan belső teret kell alkotnia, ahol mintha minden évszakban sütne a nap és egész évben sugárzik, mint egy nyári meleg napon. A botanikus kerti hangulat azért született meg, mert Londonban ugye egész télen és olykor nyáron is lehetetlen küldetés a szabadtéri étkeztetés. Az időjárás kiszámíthatatlansága, a hűvös és az esőzés nem éppen a teraszos kávézóknak és éttermeknek kedvez. Ezért készítette el Hakim, a tervező úgy a belső tereket, hogy egy oázisban érezze magát a betérő vendég.

A nagyobb, fehér terekben bátran használhatunk sok-sok növényt akár a plafonról lógatva is. Az alábbi eladó, tetőtéri, újpesti lakásnál például rengeteget dobna a nappalin, ha buja növényekkel díszítenék a kihasználatlan teret.

Kattintson a képre!

6_18.jpg

oké, de hol jön itt a punk a képbe, tesszük fel jogosan a kérdést. A választ nyilván kissé átértelmezve kell megérteni: a növényeket úgy helyezték el, mintha a napsugarak elől szeretnék takarni az emberek szemét, tehát egyfajta napellenzőként funkcionálnak. A hangulathoz buja, trópusi növényeket használtak fel, a dzsungel témát pedig a hófehér csempéken is végigkövetik: a koponya rajz is jól megfér a páfránnyal a mosdónál.

A tetőablakok rengeteg fényt engednek a térbe, a növények ezt szépen eltakarják, és az egész fehér teret gyönyörűen kiegészítik és elegánssá teszik a sárgaréz kiegészítők,a márvány és a puha anyagok a kárpitnál.

ÍME:


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)