“Komáromi kisleány” – ingatlan-nézőben Komáromban

Nem hivatalosan Dél-Komáromnak is nevezik a Duna-parti kettészakított magyar várost. Érdekes, hogy a népessége alapján a megyének csupán a negyedik legnagyobb városa, bár igaz, hogy néhány fővel 19 ezer alatt van a lakók száma.

Az egyik elmélet szerint a név a szlovák komár szóból származik, ami magyarul szúnyogot jelent, így a város teljes neve valójában „Szúnyogvár”. Mivel relatíve kis város, ez sajnos az ingatlanok árán is meglátszik. A sajnos szó persze csak annak szól, aki a fővárosba vagy valamelyik nyugati nagyvárosba költözne el innen. Ha nem is nagyságrendileg, de azért jó pár millió forinttal drágábbak a győri vagy a soproni lakások, mint a komáromiak.

Például ez a belvároshoz közeli, szigetelt, második emeleti relatíve jó állapotú lakás mindössze 8 millió forintért próbál gazdát találni. Az elosztása jó, a nyílászárók újak, de a konyha és a fürdőszoba teljes körű renoválásra szorul.

komaromi_lakas_martirok.png

Ha újszerű otthont keresünk, akkor persze másak lesznek az árak. Itt van például ez az 59 nm-es, belvárosi, de csendes utcában található, 11 éve épült 15 lakásos házban lévő gyöngyszem. Ára fél millió híján egy húszas, de legalább igényesen fest, még a ház is jól néz ki kívülről.

komaromi_2_szobas_ujszeru.png

A házak terén sokkal jobb a választék, hiszen a kisvárosias jelleg miatt viszonylag kevés a társasház Komáromban. Húsz millió forint körül ellenben igen széles a választék száz négyzetméter körüli, minőségi családi otthonokból.
Bár ízlés kérdése ez a darab, a stukkókat leszámítva egy jó házról van szó, amely különösebb felújítást sem igényel, miközben telke tágas, alapterülete pedig nagy. A fentiek dacára az ára nincsen 19 millió forint sem.

komarom_csaladi_haz_stukko.png

Egyetlen szépséghibája, hogy Komárom legszélső peremén, a Duna-parti Koppánymonostoron található.

© 2021 (v150.202005)