Kerületmustra: irány Zugló!

Újonnan induló válogatás-sorozatunkban, a “Kerületmustrában” végigbogarásszuk a főváros népszerű kerületeinek eladó ingatlankínálatát: minden blogposztban hozunk majd egy példát egy kis garzonra, egy másfél-2 szobás lakásra, egy 2-3 gyerekes család számára ideális otthonra, valamint egy luxusingatlanra. Természetesen, mivel a fővárosban tombol a lakóparkláz, ezért egy, az adott kerületben található új építésű projektet is bemutatunk a válogatásban. De akkor vágjunk is bele: lássuk mi a felhozatal Budapest egyik legnépszerűbb kerületében, Zuglóban!

A XIV. kerület a főváros egyik legnépesebb kerülete, több mint 110 ezer ember otthona. Sokan csak Zuglóként hivatkoznak a kerületre (korábban Szuglónak és Rákosvárosnak is hívták a területet), ezt a nevet 1950-ben a mai Nagy-Budapest kialakulásakor kapta. 1935-től létezik önálló kerületként, előtte Terézvároshoz, Erzsébetvároshoz és Kőbányához is tartoztak részei. 8 városrésze van a kerületnek: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező (egy része), Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr és Városliget.

A kerület nagyon népszerű a családosok körében, bár azok is szívesen választják, akik annak ellenére, hogy inkább a belváros felé kacsingatnak, mégis az otthoni brutálisan magas ingatlanáraknak köszönhetően kénytelenek más kerületekben keresgélniük új otthon után. Persze Zuglóban is nagy eltérések vannak az egyes városrészek ingatlanárai között: a belvároshoz és a Városligethez közelebbi István- és Herminamezőn jóval drágább ingatlanokat találunk, mint a várostól távolabb eső alsórákosi részen. Szerencsére a kerületnek jó tömegközlekedési kapcsolatai vannak, a külsőbb városrészek is könnyen megközelíthetőek.

1. Kis garzonlakás

Zuglóban egy kis garzonlakás (20-35 négyzetméteres) ára durván 13 és 20 millió forint körül mozog. Ez persze elég tág, de mint korábban írtuk egy nagy kerületről van szó, sok városrésszel, illetve az árat befolyásolja maga a társasház is. Zuglóban egyaránt találunk panel, polgári, 50-es évek környékén épült tégla és új építésű házakat is.
Mi most egy 50-es években épült téglaház legfelső emeletén lévő, 29 négyzetméteres lakást hoztunk példának. Az ingatlan az Örs vezér tere szomszédságában található és pár éve esett át felújításon. A hangulatos kis lakás ára 19,99 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

garzonlakás zugló

2. Élet 40-55 négyzetméteren

A 40- 55 négyzetméter általában a fiatal párok, illetve nyugdíjasok körében népszerű lakásméret. De akár, még az egy-két gyerekes családok számára is ideális tud lenni, például, ha egy felújítás során 2 szobából 1+2, 2+1 szobás elrendezésre váltunk.
Ilyen lakás az alábbi 55 négyzetméteres, szépen felújított, 2. emeleti lakás is. Az ingatlan ára: 27,9 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

felújított lakás Zugló

Ráadásként mutatunk egy másik lakást is ebben a kategóriában, ez az ingatlan ugyan jóval drágább, de érdemes vetni rá egy pillantást: a fiatalos, igényesen felújított másfél szobás lakáshoz egy nagy, 23 négyzetméteres hangulatos terasz is tartozik,  ennek ára pedig 36,9 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

padlizsan utca teraszos lakás

3. Családi fészek Zuglóban

Ha több gyerekkel keres magának új otthont az ember nincs könnyű dolga, főleg a mostani ingatlanárak mellett. Az ideális családi fészeknek számtalan igénynek és elvárásnak kell megfelelnie, és ezekhez kapcsolódóan rengeteg döntést kell meghoznunk, az egyik ilyen például, hogy minden gyerkőcnek legyen-e külön szobája, vagy osztozkodjanak többen egy szobán. Persze amíg kicsik a gyerekek, az egy szoba is tökéletesen elegendő tud lenni, de idővel, a kamaszkor beköszöntével a legtöbben a külön szobát preferálják. Ezekhez mérten kicsit kisarkítva a helyzetet az egyik véglet a tágas nagypolgári lakás, ahol ugyan kevés szoba van, de cserébe azok elég nagyok, a másik pedig a praktikusabb elrendezésű panellakások, ahol több szoba van ugyan, de cserébe azok igen picikék (a kerület ingatlanállománya miatt a kertes házakat most figyelmen kívül hagyjuk).
Válogatásunkba egy 2002-ben épült, napfényes lakást hoztunk, ami ideális választás lehet családosok számára is. Az újszerű ingatlan 94 négyzetméteres, 3 szobás, ára pedig 45 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

nagy lakás zugló

4. Lakóparkláz Zuglóban

Persze a több gyerekes családosoknak érdemes kihasználniuk a CSOK 10+10 nyújtotta lehetőségeket. Ebből a szempontból is jó választás lehet a kerület, ugyanis elég sok új építésű lakópark épül itt. Példának okáért ott van a Thermal Zugló lakópark modern, minőségi, zöldövezeti otthonaival. A lakópark közel van a Rákos-patakhoz, illetve a Paskál gyógyfürdőhöz is, vagyis az itt lakók könnyen ki tudnak kapcsolódni. A projekt sikerességét jelzi, hogy jelenleg a harmadik ütem lakásait árulják! A lakóparkban a kis garzonlakástól kezdve a több szobás, nagy lakásokig minden megtalálható. Ha kíváncsi vagy még több infóra a projektről, kattints a képre!

zugló lakópark

5. Fényűzés a köbön

Mint minden kerületben Zuglóban is találunk pazar luxusingatlanokat, bár arányaival jóval kevesebbet, mint például az V. vagy akár a II. kerületben. Kerületmustránkat mégis egy igazán különleges ingatlannal zárjuk, mert a penthouse lakások tényleg ritkaság számba mennek a kerületben, főleg az olyanok, amikhez még borospince és külön napozó terasz is van. Nem kérdés, a fényűzésnek ára van, itt most egész pontosan 178 millió forint! Még több szemet gyönyörködtető képért kattints a fotóra!

luxusingatlan zuglo

Borítókép forrása: www.zuglo.hu


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

© 2024 (v2.202102)