Hanggal is utasíthatjuk a lakások berendezéseit

Az okos megoldások megkönnyíthetik és biztonságosabbá tehetik a mindennapokat. Fokozatosan csökken az ilyen berendezések ára, és akár hangunkat is bevethetjük ha lakásunkat vagy az irodánkat irányítani akarjuk.

Mindegy, hogy hűtésről, fűtésről vagy világításról van szó, az okos otthon kialakításakor az elektromos rendszerek összehangolására van szükség. A központi intelligens vezérlés különbözteti meg az okos otthon/iroda rendszereket a csupán épület-optimalizált rendszerektől. Az épület különböző területein elhelyezett szenzorokkal kommunikál ez a központi vezérlő és információkat ad le bármilyen mozgásról, füstről, világításról, hőmérsékletről. Tehát előre beállított igények szerint működik.

Ez az alábbi, Angyalföldön található új építésű lakás is ezzel a könnyű rendszerrel van ellátva. További képért kattints a fotóra!

Angyalföld

 

Mire jó nekünk ez a sok intelligens megoldás? Mert könnyű és rugalmas hétköznapokat nyújtanak. Időzíthetjük a tv programokat, le vagy felkapcsolhatjuk a világítást és beállíthatjuk a fűtés-hűtést.

Nem mellékes, hogy házunkban vagy lakásunkban ilyen biztonságos megoldások segítenek a katasztrófák vagy betörések elkerülésében. Mindez nem csak a nagy irodaházaknál fontos, hanem az idős rokonainknak is nagyon praktikus megoldás lehet, sokat segít a mindennapi mozgásokban és a feladatok ellátásában. Mindezek az élet minőségen javíthatnak és nem kell bajlódni a technológiával, hanem egyszerű hang utasításokkal el lehet érni a kívánt állapotot. Szintén ilyen “nagyon okos” ez a Csillaghegyi okos otthon.  A Duna-parti luxus ház távolról vezérelhető világítást és fűtést is lehetővé teszi. Biztonságos és energiatakarékos megoldásokat kínál.

okos ingatlan

Pénzt lehet spórolni az okos otthonokkal, hisz a beállításokkal csak annyi energia fogy, amennyi épp szükséges. A nagyon okos rendszerek csak akkor működnek, amikor a használók otthon vannak.

A BudaWest Irodaház intelligens épülete hasonló megoldásokat kínál. További képekért kattints a fotóra.

okos iroda

Mivel az okos otthon trend fontos napjainkban, így a jövőben még nagyobb technológiai fejlesztések várhatóak. Elképzelhető, hogy a hangvezérlés után egy most még elképzelhetetlen, de gyökeresen más jön. Talán nem is olyan sokára.

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)