Új befektetési célpont lehet Hévíz és környéke

Új fejlesztések indulnak a délnyugat-balatoni térségben, tovább növelve a környék vonzerejét. Keszthely és Gyenesdiás mellett Hévíz kaphat új lendületet a különféle ingatlanfejlesztések révén és várható, hogy a befektetők is felfedezik a fürdővárost.

Nem csak Siófok, Lelle, Tihany vagy Füred a Balaton. Az kétségtelen, hogy a jelentősebb ingatlanberuházások és infrastrukturális fejlesztések ezekbe a körzetekbe irányultak az elmúlt években, részben kiszolgálva a keresletet.

Legnagyobb tavunk fővárosa azonban egyre inkább telítődik, Tihany és Balatonfüred szintén megtelőben van és ennek megfelelően annyira elszálltak az árak, hogy sem a saját célra vásárlók, sem a jó befektetést keresők nem lehetnek maradéktalanul elégedettek. Nekik érdemes megfontolni a hosszabb távon fejlődőképes délnyugat-balatoni településeket, ahol ugyan szintén emelkedtek az árak, de még megfizethető házakat is találunk. 

A Tófürdő folyamatosan vonzza a vendégeket és felértékeli a közeli, jó minőségű ingatlanokat. Fotó: pixabay

Ráadásul a Balaton-fejlesztési programban kiemelt helyet kapott ez a térség, így kormányzati forrásokra is számíthatnak az itteni települések, köztük Hévíz is, ami vonzhatja a befektető cégeket és magánszemélyeket. Úgy tudjuk, hogy uniós és kormányzati forrásból megújul a piac, a főutca, a parkolók, térfigyelő rendszert építenek ki és elektromos töltőpontokat állítanak fel az autóknak, ezen kívül a régi helyére egy új sportcsarnokot emelnek és lesz egy új buszpályaudvar is.

A Széchenyi utcában teljes közmű csere lesz és megújul az aszfalt is. Fotó: termalonline.hu

Február közepén jött a hír, hogy belga és holland befektetők hivatalosan is jelezték: fantáziát látnak a Hévíz-Balaton Airporton a személyszállítás mellett a logisztikai fejlesztésben is. A hévízi önkormányzat tulajdonában lévő légikikötőn várhatóan el is indul a teherszállítási munka, az önkormányzat is beszállna az üzletbe.

Keszthely vagy Hévíz természetesen nem most került fel a térképre. A német ajkú vendégsereg már évtizedekkel ezelőtt felfedezte magának ezt a környéket. Eleinte azonban csak a 60-as 70-es években épült Kádár-kockákban találhattak szállást, ha nem akartak szállodába menni. Aztán persze jöttek a különböző osztályú hotelek is, mára már sok magas színvonalú szálloda is van a környéken a 3 csillagostól a luxus boutique hotelig. (példa: Hotel Carbona, Club Dobogómajor, Kristinus borszálloda)

És mivel a hévizi fürdő miatt egész évben folyamatos az egészségturizmus, már megjelentek jelentősebb tőkeerejű befektetők is. Tavaly egyébként komoly mértékben, 40 %-ra nőtt a belföldi vendégéjszakák aránya, visszatértek az orosz és ukrán vendégek is, és sikerült 3%-kal növelni a német vendégek számát. Fejlesztik a kerékpáros úthálózatot, így a település távolabbi részeiről is könnyebben eljuthatunk a fürdőhöz, illetve a kivezető szakaszokon a környező falvakba is.

 

A Lotus Residence elkészült házainak részlete

Elkészült egy új, magas színvonalú lakópark is: nem régiben fejeződött be a Lotus Residence építkezése a több magyarországi és egy olasz hotelt is üzemeltető és fejlesztő, magyar tulajdonú Abbázia Group beruházásában. Összesen 54 db lakóegységet alakítottak ki és a kapcsolódó infrastruktúra, (utak, park, stb.) is használható. A csoport – ismerve a hévízi és a környéki települések terveit – úgy látja, hogy felértékelődőben van a város és közvetlen környéke, tovább javul a légiközlekedés, s a növekvő számú külföldi mellett egyre több magyar vendég is megjelenik, ami erősen ösztönözheti a bérbeadási célú ingatlanvásárlásokat.

Egyelőre azonban Hévíz nem bővelkedik teljesen új, lakópark szerű elhelyezést nyújtó beruházásban. Kisebb magánfejlesztések ugyan voltak, de ezek legfeljebb 4-6 lakásról szóltak, távolabb a fürdőtől. Az tud nagyot lépni, aki a fürdő egy kilométeres körzetében képes az átlagos apartmanlakásoknál magasabb színvonalú, új építésű elhelyezést adni – elfogadható áron és lehetőleg azonnali költözéssel, mint a Lotus Residence.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

© 2024 (v2.202102)