Esztergom: különlegességek a Bazilikához közel

Budapesttől már nincs is olyan messze a festői szépségű Esztergom, ám az árak már nem nyúlnak olyan magasra, mint a Bazilika kupolája.

A Duna parti városban mindössze 28 ezren laknak, viszont évente mintegy másfél millió turista látogat el ide. Ez persze nem jelenti azt, hogy több éjszakát szállnának meg itt, hiszen a kisváros jobbára egy nap alatt is bebarangolható. Ez csak azért fontos, mert egy rövidtávú lakáskiadás nem tűnik olyan jó ötletnek. Aki viszont itt akar lakni, mert valamilyen érzelmi szálak kötik a gyönyörű helyhez, annak nagyon jó hírünk van: már belvárosi elegáns lakásokat is lehet kapni 25 millió alatt.

Íme egy jó példa erre, a Lőrinc utcában, ez a belvároshoz közeli 85 nm-es polgári otthon 22,99 millió forintért szeretne gazdát találni. Ablakai a Kis-Dunára és a sétányra néznek, három külön nyíló kis szobája van és ami a lényeg, hogy igazi nagypolgári miliőt áraszt.

Egész más kategória ez a hasonló méretű 2+2 félszobás, teljesen felújított otthon Esztergom kertvárosában. A fővárosi árakhoz szokott szem elcsodálkozik azon, hogy egy ekkora, 86 nm-es lakás mindösszesen 16,5 millióba kerül. Annak ellenére ennyi, hogy két különálló lakássá is alakítható, műanyag nyílászárós és kifejezetten ízlésesen van renoválva, talán még tisztasági festésre sincs szükség. Egyetlen kivetnivaló az ingatlanban, hogy a földszinten található.

Még ennél is jelentősen olcsóbb az egykori katonai, ma Szalézi lakótelepen egy tágas, 63 nm-es járólapos, nem modern, de elfogadható állapotú lakás. Műanyag nyílászárók is vannak és a közelben bolt és buszmegálló található. Mindennek ellenére az irányár csupán 9,5 millió forint.

Tehát mint láttuk, Esztergom hiába van közel a fővároshoz és a prosperáló nyugati országrészekhez, az árak kifejezetten kedvezőnek mondhatók.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Gáspár a nemzetbiztonságra ügyel majd? A családban marad?

Orbán Gáspár a nemzetbiztonságra ügyel majd? A családban marad?

A miniszterelnök fia egy új nemzetbiztonsági testület megszervezésén munkálkodik, árulták el az ügyet közvetlenül ismerő, kormányhoz köthető források.

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Az Együtt volt politikusa Kovács Alex Gáborral a Tiéd a Belváros jelöltjével szemben győzedelmeskedett az V. kerületi előválasztáson.

© 2024 (v2.202102)