Atyaég, a házárak is kezdenek elszállni!

Az elmúlt év nyugodt tervezgetéssel telt a Kovács családban. Elkerekedett szemmel nézték a fővárosi háromszobás panellakásuk árának rakétaszerű emelkedését. Már évek óta – mint oly’ sokan a panelszomszédok közül – ők is kertes házra vágytak, de a házárak nem nőttek annyira. Egyre közelebb kerültek az álmukhoz. Egészen mostanáig …

Mind nagyobb volt az esély Kovácsék költözésére. No persze a városhatáron túl valamivel. Miért? Mert az egykor 15 milliós lakásuk most 25-öt ér, miközben az agglomerációban nézegetett házak ára 30-ról csak 35 millió körülire nőtt. Azaz az elmúlt egy-két évben a Kovács család „talált” ötmillió forintot, ami lényegében az utcán hevert …
Na igen, csakhogy az ilyenféle Kovács családok száma is nő, egyre többen keresnek újra sorházat, olcsóbb, de jó helyen lévő, főváros melletti házakat. Ennek megfelelően pedig, ha lassan is, de a Budapest melletti háza árszintje is kezd felfelé kúszni. Erről épp a napokban közölt érdekes részleteket az Otthontérkép.

Jó példa erre a jelenségre a XIII. és a IV. kerület agglomerációs „vonzáskörzete” Dunakeszitől Vácig. Itt korábban 25-30 millió körül lehetett újszerű, tágas családi házat, ikerházat, sorházat kapni. Most ugyanez 35-40 millió körül indul.

A fővároshoz legközelebb eső, kitűnő vonatközlekedéssel megáldott és látványosan fejlődő Dunakeszin például lassan félmilliós négyzetméteráron mennek a valamirevaló, újszerű házak. Ez az jelenti, hogy egy kétgyerekes család egy modern házért legalább 35-40 millió forintot kell leszurkoljon. Persze ezért már lehet szépet kapni, mint például ezt az új sorházat, melyre CSOK is felvehető, tehát 3 gyerekkel mindjárt nem 40, hanem csak 30 millió az ár.

Kissé kijjebb, például Gödön, a Duna parthoz nagyon közel is találni különlegességet, hasonló méretben. Igaz nem új, csak újszerű, így jóval kevesebb CSOK vehető rá igénybe, de más is az önálló, mint a sorházas életérzés. Ez a 103 négyzetméteres, felújított, hangulatos ház 37,9 millióba kerül és Göd központját gyalog 2 perc alatt elérhetjük, ami a külvárosokban közel sem utolsó szempont.

Nagyságrendileg ugyanennyiért, 36,9 milliós áron, még kijjebb haladva, Sződligeten már hatalmas, többgenerációs házat is kaphatunk, amely 1990-ben épült ugyan, de 2007-ben fel lett újítva, 5 és fél szobás, illetve a buszhoz, vasúthoz is közel van.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy bejelentés: jó hírt kapott a volt katások egy része

Nagy bejelentés: jó hírt kapott a volt katások egy része

A fizetendő ekho mértéke csökken, a katás cégek pedig fellélegezhetnek, eltörölték a könyvvizsgálati kötelezettségüket.

Üzent a Mol a magyaroknak: így jut majd mindenkinek elegendő üzemanyag

Üzent a Mol a magyaroknak: így jut majd mindenkinek elegendő üzemanyag

A jelenlegi üzemanyagpiaci helyzetben felelős fogyasztói magatartásra van szükség ahhoz, hogy mindenkinek jusson elegendő üzemanyag.

Valami hatalmasat robbant egy orosz légibázison - az ukránok új páncélozott járműveket kaptak

Valami hatalmasat robbant egy orosz légibázison - az ukránok új páncélozott járműveket kaptak

Ezek voltak az elmúlt órák legjelentősebb eseményei az orosz-ukrán háborúból.

Atombombát dobtak Magyarországra a kormány orosz barátai?

Atombombát dobtak Magyarországra a kormány orosz barátai?

A magyar gazdaságra ledobták az atombombát, ám a támadás nem Brüsszelből, hanem Moszkvából érkezett, azok részéről, akiket a külügyminiszter az Ukrajna elleni inváziót követően is a barátjának mondott.

© 2022 (v2.202102)