TOP5: nagypolgári lakások újratöltve

A századfordulón a főváros tehetősebb családosai előszeretettel költöztek a belsőbb kerületek nagypolgári lakásaiba. Bár fényük mára már kissé megkopott, egy ilyen ingatlanban élni még mindig kiváltáságnak, presztízsnek számít!Ez persze nem is csoda, hiszen ezek a lakások nagy alapterülettel rendelkeznek, illetve a belső, népszerű kerületekben találhatóak, ami egyben azt is jelenti, hogyha ilyen ingatlan megvásárlásán törjük a fejünket, akkor nem árt, ha jó vastag a pénztárcánk. A nagypolgári lakások ezért még napjainkban is inkább a tehetősebb réteg körében kelendőek, bár az Airbnb megjelenésével a befektetők is szívesen invesztálják pénzüket ezekbe az ingatlanokba.

Természetesen a nagypolgári lakásoknak is vannak árnyoldalai, vegyük például a hatalmas, gyakran kihasználhatatlan tereket. Egy három gyerekes család 100 négyzetméteren kényelmesen eléldegélhet, ha az ingatlan beosztása is úgy akarja. Ebből a szempontból a nagypolgári lakások nem annyira praktikusak: nagy 20-30, vagy akár 40 (!) négyzetméteres szobák és óriási belmagasság jellemzi őket.

Alternatív megoldásként egy, a falak kiütésével és áthelyezésével járó teljes felújításnak köszönhetően könnyen elérhető egy okosabb, ideálisabb helykihasználás, de ezzel lényegében a nagypolgári lakás nyújtotta életérzést tesszük tönkre és rengeteg pénzbe is kerül egy ilyen nagyszabású átalakítás. A hirdetéseket böngészve sok esetben találkozhatunk például olyan nagypolgári lakással, melyet egy befektető megvásárolt és a felújítás során két külön lakásra bontott szét.

Most mutatunk 5 olyan nagypolgári lakást melyet tulajdonosai újra gondoltak és mesésen felújítottak:

1. Páratlan elegancia Erzsébetváros szívében

Így kezdődik az alábbi ingatlan hirdetésének a szövege, ami persze túlzásnak tűnhet, de a képeket elnézegetve csak bólogatni tudunk! A 106 négyzetméteres lakást gyönyörűen felújították jelenlegi tulajdonosai, figyelmet fordítva arra, hogy közben megőrizzék a régi nagypolgári stílust! Ára: 97 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

rakoczi nagypolgari lakas

2. Három külön bejáratú lakás egyben

Ez a Wesselényi utcában lévő ingatlan tökéletes példája annak, amikor egy befektető megvásárol egy nagypolgári lakást és a felújítással egybekötve több, adott esetben három kisebb egységre, lakásra bontja azt. Szerencsére a hirdetés végén alaprajzot is találtunk, hiszen nem könnyű elképzelni, hogyan is helyezkedik el 106 négyzetméteren három teljes értékű lakás. Ára: 99,9 millió forint (de ez nem a teljes ingatlan ára!). Még több képért kattints a fotóra!

VII. kerület nagypolgári

3. Luxusingatlan az Ó utcában

A következő 95 négyzetméteres ingatlan már csak tágas tereiben és nagy belmagasságában őrzi a nagypolgári lakások tulajdonságjegyeit. Köszönhetően annak, hogy felújítás és berendezés inkább a modern stílus elveit követte. Ára: 78 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

luxusingatlan nyugati
4. Nagypolgári elegancia Lipótvárosban

Válogatásunk utolsó előtti lakása a belváros szívében az V. kerületben található. A 96 nm-es lakás igényesen felújított, letisztult és elegáns, egy igazi 21. századi nagypolgári lakás! Ára: 79,9 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

elegáns nagypolgári lakás

5. Időutazás Zuglóban

Zugló Városligethez közeli részén, Istvánmezőn sok szép nagypolgári lakást találunk, melyek hangulata a régmúlt időket idézi. Ilyen az alábbi 93 négyzetméteres, 2 szobás (!) ingatlan is. Ára: 79,5 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

zuglo nagypolgari lakas

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Nem minden felhőtlen a hazai cégek számára.

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

Az Izraelt képviselő művész és kurátorok magánakcióba kezdtek a Velencei Biennálén: nem engedik be a látogatókat az ország pavilonjába.

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal egy dohányipari érdekeltség ügyében szólalt meg.

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra azonban továbbra is versenyben marad.

© 2024 (v2.202102)