Újra menő a beton! Mutatjuk, hogyan használd!

Nem épp a legkellemesebb benyomások jutnak eszünkbe a beton szó hallatán, ám ideje elhessegetnünk a szocreál asszociációinkat, és végre pozitívabban viszonyulnunk ehhez az anyaghoz, hiszen számtalan izgalmas lehetőséget rejt magában.

A beton egyre nagyobb népszerűségnek örvend a legújabb dizájnok kialakításakor,  nem csoda, ha egyre extrémebb helyzetekben is felbukkan a modern lakások kapcsán.

Na de itt jön a legfontosabb kérdés: hova kerüljön a beton a lakásban? Mutatunk néhány friss, és abszolút szerethető példát:

Legyen szó konyháról, fürdőszobáról, vagy akár dolgozószobáról, a betonból tényleg bármit ki lehet hozni. Fával kombinálva és melegebb színekkel kiegészítve pedig könnyen ellensúlyozható a beton szürkesége és hidegsége.

Itt egy remek példa arra, hogyan érvényesülhet a beton minimalista bája egy beltéri lépcső kapcsán:

A magyar lakáspiacon ugyan egyelőre nem sok példát véltünk felfedezni a beton XXI. századi modern felhasználását illetően, úgy gondoljuk, hogy a lakásfelújításra vállalkozók szeme is felcsillanhat e különleges megoldások láttán.

Ha mindezek ellenére úgy döntenénk, egyelőre csak óvatosabban közelítenénk a betonhoz, akkor érdemes kipróbálni csupán felületi megoldásként, például egy falmatrica formájában, ahogy ez az alábbi budapesti lakásban is megvalósult.

Még több képért kattints a képre!

Képek forrása: Pinterest


© 2021 (v150.202005)