Világosíts felsőfokon! Akár kislakásokban is.

“Egy lakás legyen tágas és világos”- hangzik el számtalanszor a kívánság, ha az ideális lakásról kérdeznek minket. A bökkenő csupán annyi, hogy egy kisebb lakás – paramétereihez mérten – nehezen tud versenybe szállni e kritériumok tekintetében egy nagyobb nyílászárókkal és jobb fekvéssel megáldott ingatlannal.

Ugyanakkor egy kisebb lakásban is számos lehetőség rejlik, csupán némi ügyeskedéssel ki kell aknáznunk ezeket. Nem kell nagy ördöngösségekre gondolni, ha a sötét lakásból világosabbat szeretnénk varázsolni. Az alábbiakban mutatunk néhány trükköt, hogy is lehet hatalmas renoválások nélkül is becsalogatni némi fényt a lakásba.

Az első és legegyszerűbb ötlet, amit megfogadhatunk az, ha feldobjuk néhány tükörrel a lakást. Az sem mindegy, hova kerüljenek a tükrök: amennyiben az ablakkal szemközti falra helyezzük, annál inkább visszatükrözi, megsokszorozza a lakásba beáramló fényt. Nem mellesleg, a tükrök optikailag tényleg növelik a teret, ami szintén nem jön rosszul egy szűkösebb lakás tekintetében.

Szintén megszívlelendő tanács óvatosabban bánni a -eredetileg világosítási célból- világosra festett falakon elhelyezett óriás, sötét képekkel, festményekkel. Lehet, hogy gyönyörűek, és szeret megpihenni rajta a szemünk, de ugyanakkor képesek az ablakon beáramló természetes fény igen nagy százalékát elnyelni. Így pedig, sajnos ugyanott tartunk.

Egy olyan lakás, ahol eleve szűkebb a tér, netalán kisebb ablakai vannak, -amik ráadásul zárt udvarra néznek- mindenképpen világos falakért kiált. A fehér falak ilyen esetben tényleg alap megoldásnak számítanak, ám nem muszáj csak fehérben gondolkodnunk, hiszen egy natúr, akár világos bézs színnel is javítható a sötétség problémája. Utóbbi esetében mindenképp legyen fehér a mennyezet, így biztos, hogy nem fog elnyelődni a fény.

Végezetül szintén egy nagyon szimpla megoldás, ha száműzzük a lakásból a sötétebb bútorokat, a nehéz és sötét függönyökkel egyetemben. Válasszunk fehér, áttetsző fátyolfüggönyt, és sötétítőnek is inkább a bézs, illetve pasztell színeket preferáljuk. Ezekkel a megoldásokkal látványosan világosíthatunk a sötét lakáson.

Nem véletlen, hogy a világosabb lakások hirdetéseire is szívesebben, és jóval gyakrabban kattintanak a lehetséges vevők. Mutatunk is pár olyan hirdetést, ahol sikeresen kiküszöbölték a sötét lakás problémáját:

További infókért kattints a képre!

További képekért kattints a képre!

További képekért kattints a képre!

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Szökőárszerű terhelés érte a csomagküldő rendszert.

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Mintegy 43 ezer négyzetméterrel bővül, ennek engedélyezése már el is indult. 

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Az Európai Parlament jóváhagyta ennek meghosszabbítását.

© 2024 (v2.202102)