Elköltözzünk Dél-Budáról?

Lágymányoson az árrobbanás – ha lehet – még nagyobb volt, ami a kerület szépülése mellett főként a négyes metró kiépülésének köszönhető. Rég adódott tehát a panelből elvágyódóknak ilyen jó alkalom a kiköltözésre, mint manapság.

Ma a többség inkább be akar költözni a fővárosba, legyen akár bérlő, akár lakásvásárló. A házak gondozása mellett az ingázás nyűge az ami a családosokat újra a városba vonzza.

Aki tehát kifelé készül, az most jó cserét csinálhat. Például egy ilyen kedves kis, mindössze 40 négyzetméteres téglalakás közel 26 millió forintba kerül:

 

Ám akármilyen hangulatos is, egy gyerekkel is hatalmas kompromisszum, kettővel meg szinte már anyáink, nagyanyáink ínséges lakáshelyzete köszön vissza.

Viszont ha egy ilyenen a tulajdonosnak nincsen túl sok hitele, nemcsak sok sorház és ikerház közül választhat 20-25 perccel kijjebb, de önálló házat is kaphat, ha még hozzácsap 5-10 milliót.

Buda vonzásában persze egy komoly ház 40 millió körül kezdődik, például az Érdhez képest felkapottabb Diósdon. Ez a régebbi, de jó külső állapotú „darab” például jóval 40 millió alatt elérhető:

Aki újra vágyik az azonban jóval többet, 50 millió körül kell fizessen egy tágas családi otthonért:

A minőséget a kisebb presztízsű Érden persze olcsóbban megkapjuk. Az alábbi szép ház például csak 31,5 millióba kerül. Én eléggé igényes vagyok a környezetemre, de ebbe minden további nélkül beköltöznék:

 

 


© 2021 (v2.202102)