Így fotózd az eladó lakást, hogy még vonzóbb legyen?

Itt a tavasz és egyre több ingatlan kerül eladósorba. De csak arra fognak sokan jelentkezni, amelyiknél a fotók tökéletesek. Tippek jönnek!

Az ingatlanhirdetéseket ma már mindenki a neten böngészi. És szinte kivétel nélkül mindenki a szép fotóval meghirdetett hirdetésekre kattint. Fejben nagyjából ezt mindenki nagyon is jól tudja, mégis nagyon ritka az igazán jó fotókkal ellátott ingatlan hirdetés. Elnézést a hasonlatért, de ez olyan, mint a netes társkeresés … ki nézi meg egy olyan személy adatlapját, aki a legelőnytelenebb fotót tölti fel magáról?! Ha nem is minden, de nagyon fontos a külcsín az első kattintásnál az ingatlanoknál is.

Tökéletes fotókat tegyél a lakáshirdetésbe!

Lehet tipp-topp felújított lakásunk, vagy házunk, ha a hirdetéshez csatolt fotók alapján erre senki nem kíváncsi. Az éremnek van egy másik oldala is, amivel szintén nagyon kell vigyázni: túlszerkesztett és túlszépített képekkel sem érdemes próbálkozni, mert az pedig nem a valóságot tükrözi és ugyanolyan lehangoló lehet, mint a másik példa.

Röviden: reális, természetes, mégis igényes fotókat adjunk a hirdetésünkhöz. A neten sokféle tanácsot és tippet találunk arról, hogyan készítsünk szép ingatlanfotókat. Mégis leírnék, a teljesség igénye nélkül, néhány alapszabályt.

– Eszünkbe ne jusson fotó nélkül ingatlan hirdetést feladni! Ilyen esetben biztos a kudarc, hiszen az érdeklődők látni szeretnék
– Mindig optimális fényviszonyok mellett, lehetőleg nappal fotózzuk az eladni kívánt ingatlant. A lámpafénynél vagy sötétben készült képek kiábrándítóak.
– Mielőtt hozzálátunk a fotózáshoz legalább az ágyat vessük be, vagy pakoljuk el a szárítóról éppen leszedett ruháinkat. Nyilván nem szükséges a katonás rend, de nem hátrány, ha a fotókról is az tükröződik, hogy ebben a lakásban mindennek megvan a saját helye.
– Találjuk meg minden helyiségben az ideális szöget, ahonnan a szoba jól „befotózható”, minél több látszik belőle. Nagyon ronda tud lenni, ha magas pontról (létra, galéria) készítjük a képeket, ezek torzítják a valóságot, mert nem olyan tágas az a néhány négyzetméter fürdő, mint ahogyan ez a fotón látszik.
– A fotó minőségére is figyeljünk oda, legyen megfelelően éles, mert esztétikailag nagyon csúnya az elmosódott kép, vagy a „pixeles” szétesett fotó.
– Optimális darabszámú fotót érdemes feltölteni, ne legyen ez túl sok – még a WC-t is bemutató fotósorozat – de nagyon kevés sem.

Hosszan lehetne még folytatni mikre érdemes odafigyelni a fotózás során, de nem ez a célom, inkább csak a figyelemfelhívás, hogyan készíthetünk ingatlanunkról csábító hirdetést, amelyre szívesen kattintanak a leendő vásárlók.

Találtam egy nagyon jó példát a tökéletes fotókkal meghirdetett lakásra (hogy az olvasóknak is megjöjjön a kedve). Valószínűleg ért a témához, aki a fotókat készítette.
Angyalföldön 36 nm-es, 1 szobás teljeskörűen felújított téglalakás. A felújítást prémium anyagokkal valósították meg, ezt a hirdetés szövege is kiemeli. Az ár is lélegzetelállító, 23,9 millió forint (!).


© 2021 (v150.202005)