Így fotózd az eladó lakást, hogy még vonzóbb legyen?

Itt a tavasz és egyre több ingatlan kerül eladósorba. De csak arra fognak sokan jelentkezni, amelyiknél a fotók tökéletesek. Tippek jönnek!

Az ingatlanhirdetéseket ma már mindenki a neten böngészi. És szinte kivétel nélkül mindenki a szép fotóval meghirdetett hirdetésekre kattint. Fejben nagyjából ezt mindenki nagyon is jól tudja, mégis nagyon ritka az igazán jó fotókkal ellátott ingatlan hirdetés. Elnézést a hasonlatért, de ez olyan, mint a netes társkeresés … ki nézi meg egy olyan személy adatlapját, aki a legelőnytelenebb fotót tölti fel magáról?! Ha nem is minden, de nagyon fontos a külcsín az első kattintásnál az ingatlanoknál is.

Tökéletes fotókat tegyél a lakáshirdetésbe!

Lehet tipp-topp felújított lakásunk, vagy házunk, ha a hirdetéshez csatolt fotók alapján erre senki nem kíváncsi. Az éremnek van egy másik oldala is, amivel szintén nagyon kell vigyázni: túlszerkesztett és túlszépített képekkel sem érdemes próbálkozni, mert az pedig nem a valóságot tükrözi és ugyanolyan lehangoló lehet, mint a másik példa.

Röviden: reális, természetes, mégis igényes fotókat adjunk a hirdetésünkhöz. A neten sokféle tanácsot és tippet találunk arról, hogyan készítsünk szép ingatlanfotókat. Mégis leírnék, a teljesség igénye nélkül, néhány alapszabályt.

– Eszünkbe ne jusson fotó nélkül ingatlan hirdetést feladni! Ilyen esetben biztos a kudarc, hiszen az érdeklődők látni szeretnék
– Mindig optimális fényviszonyok mellett, lehetőleg nappal fotózzuk az eladni kívánt ingatlant. A lámpafénynél vagy sötétben készült képek kiábrándítóak.
– Mielőtt hozzálátunk a fotózáshoz legalább az ágyat vessük be, vagy pakoljuk el a szárítóról éppen leszedett ruháinkat. Nyilván nem szükséges a katonás rend, de nem hátrány, ha a fotókról is az tükröződik, hogy ebben a lakásban mindennek megvan a saját helye.
– Találjuk meg minden helyiségben az ideális szöget, ahonnan a szoba jól „befotózható”, minél több látszik belőle. Nagyon ronda tud lenni, ha magas pontról (létra, galéria) készítjük a képeket, ezek torzítják a valóságot, mert nem olyan tágas az a néhány négyzetméter fürdő, mint ahogyan ez a fotón látszik.
– A fotó minőségére is figyeljünk oda, legyen megfelelően éles, mert esztétikailag nagyon csúnya az elmosódott kép, vagy a „pixeles” szétesett fotó.
– Optimális darabszámú fotót érdemes feltölteni, ne legyen ez túl sok – még a WC-t is bemutató fotósorozat – de nagyon kevés sem.

Hosszan lehetne még folytatni mikre érdemes odafigyelni a fotózás során, de nem ez a célom, inkább csak a figyelemfelhívás, hogyan készíthetünk ingatlanunkról csábító hirdetést, amelyre szívesen kattintanak a leendő vásárlók.

Találtam egy nagyon jó példát a tökéletes fotókkal meghirdetett lakásra (hogy az olvasóknak is megjöjjön a kedve). Valószínűleg ért a témához, aki a fotókat készítette.
Angyalföldön 36 nm-es, 1 szobás teljeskörűen felújított téglalakás. A felújítást prémium anyagokkal valósították meg, ezt a hirdetés szövege is kiemeli. Az ár is lélegzetelállító, 23,9 millió forint (!).

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi is az a Mere? A németek is vásárolnak náluk

Mi is az a Mere? A németek is vásárolnak náluk

Orosz üzletlánc Magyarországon? Na, ezt sem tudta volna senki elképzelni, mondjuk harminc évvel ezelőtt.

Orbán Viktor békéje is füstbe mehet a washingtoni fordulattal, Zelenszkij újabb dolgot tilt meg katonáinak

Orbán Viktor békéje is füstbe mehet a washingtoni fordulattal, Zelenszkij újabb dolgot tilt meg katonáinak

Az amerikai fegyverszállítmányok állítólag már európai raktárakban várják, hogy útnak indulhassanak Ukrajnába.

Ömlik az orosz gáz Európába, ki nem találná, ki az egyik fő vásárlója

Ömlik az orosz gáz Európába, ki nem találná, ki az egyik fő vásárlója

Rekordot döntött a Török Áramlat áprilisban.

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

© 2024 (v2.202102)