Menekülés Észak-Buda luxuspaneljeiből

A város legtöbb szegletében könnyű dolguk van a kifelé költözőknek, mert az agglomeráció érezhetően olcsóbb. Kicsit más a helyzet akkor, ha valaki a városszéli Békásmegyerről szeretne kijjebb költözni.

A fenti problémának két egyszerű oka van: az árrobbanás ellenére a „békás” lakótelep még mindig Buda talán legegyszerűbb telepe, hogy finoman fogalmazzunk. Más szóval: nem elegáns, és még mindig finomak voltunk. Ennek ellenére már itt is 21-24 milliót kérnek egy egy plusz két félszobás panelért, és az is bizonyos, hogy ezt az összeget egyre többen kifizetik.
Csakhogy aki ezen az észak-budai vonalon szeretne sorházba, ikerfélbe vagy önálló házba költözni, az gondban lesz, mert a Buda jobb részeiről kiköltözők diktálják az árakat Ürömön, Budakalászon, Pomázon vagy akár Szentendrén.

Azaz mondjuk egy ilyen elegáns békásmegyeri panel 24 milliós áráért sem nagyon válogathatunk a környéken a háza közül:

Még egy alaposan felújítandó ikerfél is 33 millió Szentendrén, ami a nagy dugók miatt nincs igazán közel Óbudához, legfeljebb, ha közel van a HÉV. Ez esetben negyed órás sétatávolsággal kell számolni:

Ebben az árkategóriában Budakalászon sem találunk csodát, viszont legalább helyünk lesz, ebben a kétgenerációsnak mondott, de a tágasságot nélkülöző, zegzugos otthonban. Két lakásból áll az ingatlan és az ára baráti, 32 millió:

 

 


© 2021 (v2.202102)