Rózsadombon jártunk, drága ingatlanokat találtunk

Budapesten, a Rózsadombon, azaz a II. kerület egykor legnépszerűbb részén csak azok tudnak lakást venni, akiknek jelentős megtakarításai vannak, vagy éppen itt örökölnek ingatlant. Szétnéztünk kicsit, de tátva maradt a szánk.

Rózsadomb, ez bizony luxus a javából, bár Budapest még ma is egyik legdrágább területéről van szó. Jellemzően 7-800 ezer forintot is megközelíti sokszor ebben a kerületben az eladó ingatlanok négyzetméterára, de a Rózsadombon könnyen ennél is drágábbakat találunk, főként a kisebb lakások közt. Nem ritka az egymillió forint feletti négyzetméterár sem, főként, ha új építésű, panorámás luxuslakásról, esetleg házról van szó.

A legolcsóbb találat ezen a környéken egy 34 nm-es, egy szobás lakás, amely villaépületben található. A lakás szép állapotban van, gyakorlatilag azonnal költözhető. Pici erkélye a ház belső kertjére néz. A budai miliőben való elhelyezkedést azonban, mint emlegettük, meg kell fizetni, 27 millió forintot kér ezért a garzonlakásért az eladó.

Ha már két szobás lakásra vágyunk ebben a csodás budai kerületben, akkor sajnos még magasabb árakkal találjuk szembe magunkat. A Rózsadomb lábánál található Rómer Flóris utcában, ez a 60 nm-es, 2 szobás magasföldszinti lakás 45,6 millióért került az ingatlanpiacra. A lakás első ránézésre kicsit retró, de legalább hangulatosan van berendezve, emellett igényesen is fotózták. Egy műemlék házban található, amelyet szerencsére igényesen felújítottak három éve.

Megnéztünk egy háromszobás kategóriát is. A Mechwart ligetnél, csendes kis utcában bukkantunk rá egy 98 nm-es, 3 szobás tágas lakásra, amely az itt olyan jellemző, Bauhaus stílusú házban van. A lakás teljes felújításra szorul, amelyet leginkább a fürdőszobán vehetünk észre, bár ára is szinte „baráti”, éppen 60 millió alatt kínálják. Némi ötlettel a felújítás során négyszobássá is alakítható.
Ugyanakkor déli tájolású, emiatt napfényes és erkéllyel is rendelkezik. A közlekedése kiváló, mégis csendes helyen található. A lépcsőház takaros, és portaszolgálat is működik.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)