Rózsadombon jártunk, drága ingatlanokat találtunk

Budapesten, a Rózsadombon, azaz a II. kerület egykor legnépszerűbb részén csak azok tudnak lakást venni, akiknek jelentős megtakarításai vannak, vagy éppen itt örökölnek ingatlant. Szétnéztünk kicsit, de tátva maradt a szánk.

Rózsadomb, ez bizony luxus a javából, bár Budapest még ma is egyik legdrágább területéről van szó. Jellemzően 7-800 ezer forintot is megközelíti sokszor ebben a kerületben az eladó ingatlanok négyzetméterára, de a Rózsadombon könnyen ennél is drágábbakat találunk, főként a kisebb lakások közt. Nem ritka az egymillió forint feletti négyzetméterár sem, főként, ha új építésű, panorámás luxuslakásról, esetleg házról van szó.

A legolcsóbb találat ezen a környéken egy 34 nm-es, egy szobás lakás, amely villaépületben található. A lakás szép állapotban van, gyakorlatilag azonnal költözhető. Pici erkélye a ház belső kertjére néz. A budai miliőben való elhelyezkedést azonban, mint emlegettük, meg kell fizetni, 27 millió forintot kér ezért a garzonlakásért az eladó.

Ha már két szobás lakásra vágyunk ebben a csodás budai kerületben, akkor sajnos még magasabb árakkal találjuk szembe magunkat. A Rózsadomb lábánál található Rómer Flóris utcában, ez a 60 nm-es, 2 szobás magasföldszinti lakás 45,6 millióért került az ingatlanpiacra. A lakás első ránézésre kicsit retró, de legalább hangulatosan van berendezve, emellett igényesen is fotózták. Egy műemlék házban található, amelyet szerencsére igényesen felújítottak három éve.

Megnéztünk egy háromszobás kategóriát is. A Mechwart ligetnél, csendes kis utcában bukkantunk rá egy 98 nm-es, 3 szobás tágas lakásra, amely az itt olyan jellemző, Bauhaus stílusú házban van. A lakás teljes felújításra szorul, amelyet leginkább a fürdőszobán vehetünk észre, bár ára is szinte „baráti”, éppen 60 millió alatt kínálják. Némi ötlettel a felújítás során négyszobássá is alakítható.
Ugyanakkor déli tájolású, emiatt napfényes és erkéllyel is rendelkezik. A közlekedése kiváló, mégis csendes helyen található. A lépcsőház takaros, és portaszolgálat is működik.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A piacok sem tudják még, merre induljanak ma

A piacok sem tudják még, merre induljanak ma

Ez történt és ez várható a pénz- és tőkepiacon a Magyar Bankholding elemzője szerint.

Megtévesztette ügyfeleit a DIGI

Megtévesztette ügyfeleit a DIGI

190 milliós bírságot kapott a cég a GVH-tól.

Lehetne elég tűzifa természetkárosítás nélkül is

Lehetne elég tűzifa természetkárosítás nélkül is

A NAK közleménye szerint óriási potenciál van a hazai erdőkben.

Újabb fontos ügyben csinálhat hátraarcot az Orbán-kormány?

Újabb fontos ügyben csinálhat hátraarcot az Orbán-kormány?

Palkovics László érdekes dolgokat mondott a török állami hírügynökségnek.

© 2022 (v2.202102)