Olyan környéket keresel, ahol nőhet még az ár? Megtaláltad!

Van még lehetőség, ha jó budapesti ingatlanbefektetést keresel. Lehet még a sárban gyöngyszemeket találni! Mutatjuk merre keresgélj, akad hely, ahol akár a beruházónak is bérbe adhatod a megvett új lakásodat!

Az emberi gondolkodás lassan változik, sokan „lassan kapcsoltak”, hogy ez a Józsefváros már nem az a Józsefváros, ami a tudatunkban élt. A bátrak tehát nyerhetnek, például az olyan fejlesztésekkel, mint a Simona ház, vagy annak  a„reinkarnációja”, a Simona ház 2 a közeli Lujza utca 10. alatt.

Ennek az igazi újdonsága, hogy nekünk csak meg kell venni az új otthont, a beruházó két lehetőséget is biztosít a bérbeadás menedzsmentre, ha nem mi magunk szeretnénk kiadni a lakást, vagy nem a gyerekünk lakik benne. Az első szerint a beruházó lakástól függően havi 90,000-140,000 Ft-ig visszabérli legalább két évre a lakást a tulajdonostól, a bankbetétnél kétszeresen nagyobb garantált hozamot biztosítva ezzel. A másik lehetőség az, amikor a tulajdonos – jutalékért cserébe – megbízza a beruházót a bérbeadás menedzsmenttel. Ekkor a hozam nem fix, potenciálisan magasabb, és évről évre változhat. Azaz még a bérlőkeresés teljes maceráját is leveszik a vállunkról, úgy, ahogyan ez a fejlettebb országokban már sokszor bevett gyakorlat.

A Simona ház 2 egyik nappalijának látványterve. További infóért kattints a képre!

Ne feledjük, könnyen lehet, hogy a Simona házak körüli terület ugyanúgy sikerre van ítélve, mint a Corvin Negyed vagy a Palotanegyed, vagy a kilencedik kerület rehabilitált részei, melyek története magáért beszél. Ugyanis a kerület e környéke, éppen az ilyen előremutató projektek révén elképesztő, soha nem látott megújuláson megy most keresztül. De ez még kevéssé mutatkozik az árakban, tehát most jó üzletet csinálhatunk! A legfontosabb tehát, hogy az efféle beruházások bizony alaposan felértékelik a közvetlen környék utcáit és további lakó-beruházásokat, intézményeket, boltokat, illetve más szolgáltatások megjelenését is magával hozzák.

Szerencsére tehát a Simona ház 2 esetén a beruházó maga is egyre jobb konstrukciókat kínál. Mint szó volt róla, itt a befektetők választhatnak, hogy megveszik a lakást, majd teljesen maguk intézik a bérbeadást, maximalizálva a bevételt. Az is lehetséges, hogy maguk keresnek bérlőt, de a menedzselést rábízzák a beruházóra, meglehetősen kedvező díj mellett. Sőt, mint említettük, a legfrissebb verzió tehát: a beruházó garantált bérbeadási hozam mellett, legalább két évre kibéreli a tulajdonostól a frissen felépülő, megvásárolt új lakást.

Ez a konstrukció kifejezetten jónak tűnik, hiszen a bankbetétek és befektetési alapok évek óta nulla körüli hozammal futnak. A lakások ára eddig rakétasebességgel növekedett, de lehet még tere a további növekedésnek, éppen az olyan átalakuló környékeken mint a VIII. kerület. Itt ugyanis éppen egy kétmilliárdos program indul az Orczy-negyed rendbetételére. Ráadásul úgy látszik, hogy a banki kamatok a „Jóistennek sem akarnak növekedni…” Bár magánemberként tudjuk, hogy az alacsony kamatok segítik a globális, országos gazdasági növekedést, közben bizony aggódunk azon, hogy megtakarításaink elértéktelenednek.

Az elmúlt években legalább lehetőségünk volt arra, hogy lakásokba fektessünk, ám sokan lemaradtak, vagy kissé elszunyókáltak. A boom-ot követő hónapokban a többség pedig azzal áltatta magát: mennek még lejjebb a lakásárak, majd veszek félév vagy egy év múlva. Persze a valóság más. Legfeljebb az árak növekedési üteme lassult le, a piac továbbra is köszöni, jól van. Viszont, ha lakásba fektetek nem csak azt nézem, hogy mennyiért lehet kiadni, hanem azt is, hogy mondjuk a mai 20 millióról 5-10 vagy 20 év múlva mennyire mehet fel az ára. Az árak felfelé száguldását követően azonban egyre kevesebben hisznek abban, hogy mondjuk az egymillióhoz közelítő belvárosi vagy bel-budai árak tudnak még tovább növekedni.

Mi a megoldás? Az okos befektetőket követve tehát kell olyan területeket keresni a városban, ahol még nem, vagy csak részben nőttek az árak, pedig a potenciál benne van egy adott környékben. Azaz a sárban kell kotorásznunk gyöngyszemekért. Ez persze kockázatos, hiszen a sár nem teljesen képletesen értendő, hanem úgy is, hogy olyan környékeken is szét kell néznünk, melynek korábban rossz volt a híre, de a gyógyulás, a javulás már megindult.

Tipikus példa erre a VIII. kerületben a Teleki tér, az Orczy tér környéke, illetve a Baross utca külső szakasza. Az önkormányzat ugyanis nem csak az említett kétmilliárdot, de ezen kívül is elképesztő pénzeket, pályázatokat mozgat meg a terület rehabilitációjáért. Ahogyan a korábbi években, 2018-ban is sorra újulnak meg a házak homlokzatai, terek, közterületek kapnak új arculatot, intézmények, szolgáltató egységek épülnek, szépülnek.

A cikk megjelenését támogatta a Mantra Development.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

Hétből egy magyar külföldön keres állást, a fő ok a pénz

Hétből egy magyar külföldön keres állást, a fő ok a pénz

Globálisan a dolgozók 23 százaléka keres külföldön állást, ez az arány a magyarok körében 15 százalék.

© 2024 (v2.202102)