Miért érdemes ingatlant vásárolni Budapesten, a XIII. kerületben?

Az ingatlanpiac fellendülését mindenki tapasztalhatta az utóbbi néhány évben. Ez a fajta fejlődés Budapest XIII. kerületére kiemelkedően igaz. De mi teszi ilyen különlegessé a főváros ezen részét? Miért érdemes pénzt fektetni a XIII. kerületben lévő ingatlanba?

Vitathatatlanul ma a XIII. kerület az egyik legnépesebb kerülete a fővárosnak. Az elmúlt 20 évben óriási fejlődést élt meg, és azóta is tartja népességvonzó erejét. Jobbára a Váci úti irodakomplexumok indukálták ezt a hatalmas növekedést, de emellett a kerület önkormányzata sokféle módon törekszik a lakók kényelmét is kiszolgálni: játszóterek építésével, ingyenes wifi használattal és hasonlókkal. A kerület egyre több kisebb és nagyobb vállalkozásnak ad otthont a lakóingatlanok mellett. A városrész infrastruktúrája kiváló, a közintézmények sokasága mellett a könnyen áttekinthető közlekedés is segíti az itt lakók és az itt dolgozók mindennapjait.

Nem csoda, ha ezek után az Angyalföld, a Vizafogó, az Újlipótváros és a Lőportárdülő városrészeket-kerületrészeket magába foglaló terület ingatlanpiacán is jelentős változások mentek és mennek végbe. Eddig több mint 1 millió négyzetméternyi új lakás épült. A lakások választéka óriási, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Főbb forgalmi útjai egyike a Béke utca, a Lehel utca folytatásában. A Hungária körúthoz közel eső Béke tér egy központi helye Angyalföldnek; itt van többek közt a Polgármesteri hivatal épülete is.

Annak, aki szeret központban, de mégis inkább csendesebb utcában lakni, kiváló lehetőséget kínál a térből nyíló kis utcában, a Csata utca 30. szám alatt lassan el is készülő társasház, amely a régóta működő Mester Építő Kft. beruházásában valósul meg. A közeli parkok, játszóterek biztosítják a környéken lakók kikapcsolódását. A nagyobb bevásárló láncok, a posta is a közelben találhatóak. Ezek elhelyezkedése, szintén az ott lakók mindennapjait könnyítik meg.

forrás: commons.wikipedia.org

Látható tehát, hogy aki itt vásárol, az a jövőbe fektet be, hiszen nagy valószínűséggel a környék még inkább felértékelődik. A jelenlegi ingatlanpiac fejlődési trendjeit figyelembe véve érdemes most lakásokba, üzletekbe, vagy akár színvonalas penthouse lakásokba pénzt fektetni.

Szerencsére a piac sem szenved hiányt a széles spektrumú kínálatból. Előnyt élvezhetnek a jó elhelyezkedéssel bíró épületek, amelyeket egy komoly és megbízható hátterű cég épít fel. A kivitelező megbízhatósága mellett nagyon fontos az épület minősége és annak praktikus és használható felosztása, nem is szólva a gördülékeny értékesítés-lebonyolításról. Az ár-érték arány meghatározásában segíthet a kiválasztott ingatlanhoz közel eső más ingatlanok m2 árát megnézni, illetve figyelembe venni az építkezés folyamán felhasznált anyagok minőségét is.

A vásárlás előtt érdemes:
– tanulmányozni az ingatlan elhelyezkedését
– megvizsgálni a környék élhetőségét
– szemügyre venni az ingatlan minőségét és praktikusságát
– megismerni a kivitelező céget, referenciáit
– kiemelten odafigyelni az ár-érték arányra

(X)

A cikk megjelenését támogatta a Mester Építő Kft.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

© 2024 (v2.202102)