A VIII. kerületben is jó üzlet minigarzonba fektetni a pénzt

A bérleti díjak emelkedése egyre több egyetemistát kényszerít arra, hogy másokkal összefogva, közösen találjon kiadó lakást. Így persze csökken a privát élettér, és a közös konyha, fürdőszoba használat számtalan vita forrása lehet, a közösen fizetendő rezsiről már nem is beszélve.

Ezért lehet nagyszerű ötlet egy tágas, többszobás lakásból minigarzonokat kialakítani, ahol mindenki saját konyhával és fürdőszobával rendelkezhet, mégis élvezheti a relatíve alacsony bérleti díjat, azért a néhány négyzetméterért, amit bérel.

A régi körfolyosós társasházak nagy belmagassággal és nagy alapterületű szobákkal rendelkező lakásai szinte tálcán kínálják ezt a lehetőséget. A nagy belmagasságnak köszönhetően minden minigarzonban egy-egy galéria kialakítása lehetővé teszi, hogy az egyes lakások alapterülete minimális legyen, így egy 2 + 1-es, 3 szobás lakásban akár 3-4 minigarzon is kialakítható.

Egy ilyen átalakítás persze vesződséggel jár és nem kevés pénzbe kerül, különösen, ha szem előtt tartjuk, hogy célszerű az egyes minigarzonokat külön mérőórákkal is felszerelni. De mi van, ha mindezt készen kapjuk?

Nehéz elhinni, de találhatunk olyan eladó lakást, ahol már gondoltak erre, méghozzá nem is akárhol, a VIII. kerület frekventált részén, a Népszínház utcában. A lakás mindössze néhány perc sétára található a Blaha Lujza tértől, villamos, metró és buszmegállók közelében, de bevásárlóközpontok és több egyetem (SOTE, NKE, Corvinus Egyetem) is a közelben vannak, így egyetemistáknak könnyen kiadható.

A 104 négyzetméteres lakás egy körfolyosós, liftes ház legfelső, 4. emeletén helyezkedik el és benne 4 minigarzon kialakítása van folyamatban. A társasház közepes állapotú, rendezett anyagi hátterű, tavasszal festik a kapubejárót és az aulát, illetve folytatják a függőfolyosók már megkezdett felújítását.

A minigarzonok várhatóan április közepére, végére készülnek el, és 18-24 négyzetméteresek lesznek. Mindegyikben kialakítanak egy 5-8 négyzetméteres fémszerkezetű, fa lépcsővel és fa korláttal rendelkező galériát, méretre gyártott konyhát, teljesen felszerelt és berendezett vizesblokkot, valamint a galéria lépcsők alatt beépített szekrényeket is.

Az egyes minigarzonokat egy közös folyosóról lehet majd megközelíteni, és egy közös tároló helyiség is helyet kap majd, ahol az új elektromos és vízhálózat főelzárói, főmérő órái lesznek elhelyezve. A 4 lakóegység mindegyike külön mérőórákkal rendelkezik majd, így a bérlők fűtés, elektromos áram és víz fogyasztása külön mérhető, ezen felül a 22.000 forintos közös költséget kell csak a leendő bérlők között megosztani.

A mingarzonok egyenként történő kiadásával várhatóan nagyobb bevételt lehet majd realizálni, mint egy hasonló méretű lakás kiadásával, ezért különösen kedvező ez a lehetőség. A bérlők ugyanakkor kedvezőbb áron jutnak így lakhatáshoz, mintha kivennének egy egyszobás lakást, így bérlőket sem lesz nehéz találni, ebbe a remek elhelyezkedésű ingatlanba.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

A Magyar Turisztikai Ügynökség is segít a Hotel Silvanus újjáépítésben.

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Az NNGYK a koronavírusról és az influenzáról is jelentett.

Orbán Viktor az éj leple alatt végrehajtott egy fejcserét

Orbán Viktor az éj leple alatt végrehajtott egy fejcserét

A hírszerzés volt vezetője nem lesz többet helyettes államtitkár.

© 2024 (v2.202102)