Ezt a hibát ne kövesd el, amikor lakásra gyűjtesz!

Ha a cél a lakásvásárlás vagy felújítás, szinte mindenkinél szóba jön a lakástakarék. Nem csoda: a megtakarításaid után 30 százalékos állami támogatást kapsz, ami jelentős segítség a lakáscélok megvalósításához. De vajon minden lakástakarék egyforma? Elsőre így tűnhet, pedig ez egyáltalán nincs így. A Bank360 szakértői összegyűjtötték, hogy mire kell figyelned, amikor összehasonlítod a termékeket!

Inkább megnéznéd a lehetőségeket? A legjobb döntéshez a Bank360 lakástakarék kalkulátorát ajánljuk, amellyel mind a négy szolgáltató kínálatát összehasonlíthatod néhány kattintással!

lakáshitel
hitel

Az időt mindenki máshogy méri

A lakástakarékok közötti egyik nagy különbség az idő. A négyéves futamidejű szerződés a Fundamentánál 50 hónapot jelent, az Ersténél 48-at, az Aegonnál és az OTP-nél 46-ot. Miért fontos ez? Mert a hosszabb futamidő alatt több pénzt helyezel el és többet is kapsz vissza. Viszont az is igaz, hogy a csak később használhatod fel a megtakarítást.

Nem mindegy, hogy milyen kölcsönt veszel fel

A megtakarítás mellé lakáskölcsönt is vehetsz fel. Ezek a konstrukciók azonban pénztáranként eltérőek lehetnek: más a hitelösszeg, a kölcsön futamideje és a THM is. Ha mindenképpen használni fogod a megtakarítás és az állami támogatás mellett a lakáskölcsönt is, alaposan járj utána, hogy milyen feltételek mellett veheted igénybe.

Sokat spórolhatsz egy akcióval

A számlanyitási díj ugyan egységes, de annak elengedése már nem. Időről időre belefuthatsz olyan akciókba, amikor a pénztárak elengedik a számlanyitási díjat, vagy legalább mérsékelik azt. Így akár 76 000 forintot is spórolhatsz, ami nem kevés pénz. Érdemes résen lenned és a kiszemelt szerződést akkor megkötnöd, amikor elengedik a számlanyitás díját.

Hasonlítsd össze a lehetőségeket

Ne ragadj le az első lehetőségnél, ismerd meg a piac teljes kínálatát! Nézd meg, melyik lakásszámlával lehet a tiéd a legtöbb pénz, keresd meg legjobb akciókat és ismerj meg minden feltételt és költséget, ami felmerülhet a megtakarítás alatt!

(X)
A cikk megjelenését támogatta a Bank360.hu

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

© 2023 (v2.202102)