Gondolta volna? Húsz milla egy telek Érden

Buda vonzáskörzetében a ház építésére alkalmas telkek sohasem voltak kifejezetten olcsók. Ugyanakkor ami mostanában történik Buda vonzásában az eléggé „meredek”.

Korábban, az árrobbanás előtt még voltak ugyan jó ajánlatok, ma 10 millió alatt, normális, jól ellátott belterületen, nagy családi ház építésére alkalmas telket még a nem túl magas árfekvésű Érden sem igen találunk.

Itt van egy nem is olyan extrém példa (2046 nm), közel 25 millióért:

Persze a központtól távolabb eső ajánlatok még előfordulnak, de a 15 százalékos beépíthetőség nem túl sok, mint például ennél a 4,7 millióért kínált teleknél, ami ráadásul nem is túl nagy. Szóval ide csak két-három ember mai igényeit kielégítő házat lehet felhúzni, relatíve messze a „civilizációtól”.

Jó kompromisszumot jelenthet ez a 20 milliós ajánlat, viszont itt egy bontandó házzal is meg kell küzdenünk.

Összefoglalva: a mai építőanyagárak és munkaerő hiányból fakadó problémák (és drága kivitelezés) mellett csak akkor fogjunk építkezésbe, ha három gyermekünk van, vagy ennyit vállalunk és a kormány utánunk hajítja a 10 milliós CSOK-ot és az ugyanennyi szuper kedvező hitelt. És persze értünk is a házépítéshez és van is időnk a dologgal foglalkozni.
Ellenkező esetben jobban járunk egy 10-20 vagy akár 30 éves, szép állapotú házzal, amit esetleg kicsit újítgatni kell, de lehet hogy a végszámla fele annyiba kerül majd, mint egy üres telek és rá az új házunk…

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Novák Katalin döntött: visszavonta a magyar állampolgárságot

Novák Katalin döntött: visszavonta a magyar állampolgárságot

A köztársasági elnöki határozatok a legfrissebb Magyar Közlönyben jelentek meg.

Tovább küzd a forintunk, nem bír talpra állni

Tovább küzd a forintunk, nem bír talpra állni

Alig változott a forint árfolyama az előző délutáni jegyzéséhez képest péntek reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

© 2023 (v2.202102)