Megtaláljuk-e álmaink házát a Balatonon?

Végre valahára elolvadt a jég a Balatonon. Itt az idő, hogy szétnézzünk és megkeressünk álmaink házát a tó körül. Ha valaki nem szeretne egy kisebb vagyont házra költeni, akkor bizony Siófoktól, Balatonfüredtől és persze Tihanytól távolabb kell nézelődnie. Az előbb felsoroltaknál ugyanis budapesti árakkal kell szembenéznünk. Azaz mondjuk egy luxus ház nagyon könnyen a 100 milliós árat is meghaladhatja az említett három helyen.

Ha azonban hajlandóak vagyunk 10-15 perccel tovább nyomni a gázt az M7-esen, akkor már potom 59 millióért is találunk rettentően színvonalas családi házat Fonyódon, még a tóhoz közel is. Ráadásul a következő példa egy új építésű, 200 nm-es, medencés ház hat különálló szoba saját WC és fürdőszobával. Így tehát „szobáztatásra” is alkalmas, nívós nagy telken található házhoz juthatunk. Ezek tükrében nem is elrugaszkodott az 59 millió forintos irányár.

 

Ezek a kiadásra épült házak meglehetősen jó áron vannak, hiszen az előbbi példánál jóval nagyobb, mégis felújított házat kaphatunk Balatonkeresztúron 48 millió forintért. Ez esetben egy saroktelken található, két bejáratos, két épületből álló, kilenc szobás, azaz öt apartmanos ingatlant kapunk. Nagy teraszok és garázs, autóbeálló is található a telken. Mindez igényes kivitelben.

Aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy a Balatontól sétatávolságra lakjon, igen jó árakat talál a tótól 10-15 percnyi autóútra. A Siófokhoz közeli, Marcaliban ugyanis olyan házat találtunk 25,9 milliós irányáron, mint amilyet a tóparttól 1-2 kilométerre dupla ennyiért vehetnénk csak meg.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Novák Katalin döntött: visszavonta a magyar állampolgárságot

Novák Katalin döntött: visszavonta a magyar állampolgárságot

A köztársasági elnöki határozatok a legfrissebb Magyar Közlönyben jelentek meg.

Tovább küzd a forintunk, nem bír talpra állni

Tovább küzd a forintunk, nem bír talpra állni

Alig változott a forint árfolyama az előző délutáni jegyzéséhez képest péntek reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

© 2023 (v2.202102)