Mit tehetsz, ha a gyereknek szeretnél majd lakást venni?

Felejtsd el a párnacihát! Ha már most szeretnél elkezdeni gondoskodni arról, hogy a gyermekednek legyen egy saját kis fészke, amikor egyetemre megy vagy elköltözik a szülői házból, az egyik legjobb választás lehet a lakástakarék.

Ideális lehet a gyereknek egy VIII. kerületi új lakás. Például egy ilyen.

Ismerd meg a lehetőségeket, hasonlítsd össze a lakástakarékokat! A Bank360 kalkulátorával néhány kattintással a teljes kínálatból választhatod ki a számodra legmegfelelőbb megtakarítást!

Több millió forint a kezdéshez

Lakástakarék kedvezményezettje akár kiskorú is lehet, így ideális megtakarítási forma, ha a gyereknek kezdenél el félretenni az felnőtt életben való induláshoz. A Bank360 szakértői szerint egy 10 éves futamidőre kötött szerződéssel akár 7 600 000 forintot is felhasználhatsz lakáscélokra, hála az éves befizetéseid után járó 30 százalékos állami támogatásnak.

Ha ezt az összeget szeretnéd megtöbbszörözni, csak annyi a dolgod, hogy egy közeli hozzátartozóre is kötsz egy szerződést, hiszen lehetőséged van több lakástakarékot egy célra felhasználni, ha szűk család tagjai közül többen is rendelkeznek szerződéssel.

Így használhatod fel, ha kiskorúra kötsz

Nem kell aggódnod, ha a gyermeked még nem lesz nagykorú a szerződés lejártakor: ilyen esetben a törvényes gondozó rendelkezhet a megtakarítás felhasználásáról úgy, hogy a gyermeknek még tulajdonrésszel sem kell rendelkeznie az ingatlanban. Ha nagykorú lesz a felhasználáskor, akkor viszont ő határozhatja meg kedvezményezettként, hogy mire költi a megtakarítást és felveszi-e hozzá a lakáskölcsönt.

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Egy 10 éves futamidejű szerződésnél elég komoly tétel a számlanyitási díj, hiszen 76 000 forint is lehet. Használd ki a számlanyitási akciókat, hogy ezt elkerüld! Az Erste Lakástakaréknál jelenleg mindössze egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjat kell fizetned, ráadásul a Bank360 jóvoltából még egy 40 000 forint értékű wellness-utalvány is a tiéd lehet, hogy ünnepelhessétek a jó döntést!

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.hu


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

© 2024 (v2.202102)