5 izgalmas családi ház a szentendrei HÉV vonalán

Jó a családi házas kínálat a HÉV vonalán Szentendre felé haladva. Most öt olyan példányt mutatunk, amelyek szépek, megfizethetőek és még izgalmasak is. Könnyű mindegyikbe beleszeretni.
Ez részben köszönhető annak, hogy Budapesten brutálisan megugrottak a lakásárak, továbbá a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) is hatással volt erre a tendenciára. Persze a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően az agglomeráció népszerű településein is elkezdtek emelkedni az árak: az Otthontérkép februári felméréséből kiderült, hogy 2 év alatt 48%-kal emelkedett a főváros környéki lakások és 23%-kal a házak ára.

Mediterrán hangulat Pomázon

A Batthyány térről induló szentendrei HÉV 32 perc alatt Pomázra ér. Ez igen barátinak mondható és az észak-pesti vonalon közlekedő vonattal ellentétben a HÉV működését kevésbé befolyásolja az időjárás. Pomáz még nem tartozik a legkeresettebb, legkedveltebb célpontok közé, így aki családi házat szeretne venni az agglomerációban, érdemes ezen a településen körülnéznie. Példának okáért itt ez a három és fél szobás, 100 négyzetméteres családi ház, melyet jelenlegi tulajdonosai 33 millió forintért árulnak. Halkan megjegyezzük, hogy a főváros belsőbb kerületeiben, ha szerencsénk van, akkor ezen az áron legfeljebb egy jó állapotú, 50-65 négyzetméteres lakást tudnánk venni. Még több képért kattints a fotóra!

pomazi haz

A következő családi házat szintén Pomázon találtuk, érdekessége, hogy pár helyiségben visszatérő díszítő elem a kőburkolat (lásd a képen, de például a “kőfal” még a fürdőben is megjelenik). A 2+2 szobás ház 39,6 millió forintba kerül, de akár két generáció együttélésére is alkalmas.

pomazi haz

Hangulatos családi házak Szentendréről

2000-2003 között az agglomeráció hatalmas népszerűségnek örvendett, s bár 2003 után jelentősen visszaesett az érdeklődés, mégis akadt egy-két település, ami még az “ínséges” idők alatt is kedvenc célpontja maradt a fővárosból kiköltöző családoknak. Ilyen település Solymár, Nagykovácsi, vagy például Szentendre. Persze, ez azt is jelenti, hogy ezeken a településeken Dunakeszihez, Fóthoz, Budakalászhoz, vagy akár Pomázhoz mérten is, magasabb ingatlanárakkal találja szembe magát az ember. Ugyan Szentendrének is akadnak olcsóbb és drágább részei, de a drágulás minden részén tetten érhető. Egyik kedvenc eladó házunk a soron következő hangulatos családi ház, ami Pismányban található, ezt a részt gyakran Szentendre Rózsadombjaként is emlegetik. A házat 2008-ban “Makovecz-stílusban” újították fel tulajdonosai és most 49,99 millió forintért árulják.

szentendrei haz

Az előzőhöz házhoz hasonlóan a következő ingatlannál is meghatározó díszítő és burkoló elem a fa. Ez a mesebeli, 110 négyzetméteres faházikó 48 millióért keresi új gazdáját. szentendre fahaz

Ráadás Leányfaluról

Bár Leányfalu nem közvetlenül a szentendrei HÉV vonalán fekszik, de mégis sokan a HÉV végállomáson szállnak át a Leányfalu felé közlekedő távolsági buszokra. Leányfalun viszonylag jó áron találhat az ember szép családi házakat (például ilyet), viszont ez részben annak köszönhető, hogy több időt kell az utazásra szánnia annak, aki a fővárosba jár be dolgozni. Válogatásunkat mégis egy kicsit drágább, 44,9 milliós örök panorámás, erdőszéli házzal zárjuk. Kedvencünk benne a nagyszoba légies, belső tere.

leanyfalu csaladi haz

Borítókép forrása: budapest.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Vannak kivételek.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

© 2024 (v2.202102)