Pofás kis házak várnak Sisi kedvenc városában és környékén

A Kelet-Pestről kiköltözők egyik kedvenc célpontja a gyönyörű dombok között fekvő, „hercegnői” kisváros, a „Sisi kastélyáról” nevezetes, polgári miliőt árasztó Gödöllő. Az egyetemváros különösen a Zuglóból vagy a XVI. kerületből kifelé vágyók kiszemeltje, hiszen az Örs vezér térről induló HÉV vonal (Mátyásföld-Kistarcsa-Kerepes-Mogyoród érintésével) végállomása is egyben.

Tehát Gödöllő Budapesttől északkeletre található, 32 ezer főt számláló középváros. A török hódoltság idején teljesen lepusztult, később újra benépesült. Az itt található barokk stílusú Grassalkovich kastélyt, ugyebár a „Sisi kastélyt” az 1730-as években építtették Grassalkovich Antalnak. A kiegyezés után a kastély I. Ferenc József tulajdonába került. A királyi család egyik kedvenc nyaralóhelye volt. Egyébként ma is ez a város fő turisztikai látványossága. Sisi, azaz Wittelsbach Erzsébet, sőt teljes nevén: Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia egyik kedvenc helye volt. De érdemes meglátogatni a kastélyhoz közeli vasútállomáson található Sisi-várót is, amelyet korhűen újítottak fel néhány éve.

Na, de ugorjunk a jelenbe, mivel a város az M3-as autópálya mentén található, közlekedése kiváló, sokan ingáznak naponta a fővárosba autóval, vagy akár busszal, vonattal, HÉV-vel. Tömegközlekedéssel nagyjából 45 perc alatt lehetünk az Örs Vezér terén, ha itt vásárolunk egy szép kis házat, de a reggeli csúcsban kocsival ez lehet egy kicsit több is. Ez kicsit hosszabb idő, mint ezen a keleti vonalon található, más agglomerációs kisvárosokból való napi ingázás, amely mindössze 25 perc is lehet.

Azért nézzünk szét a városban, milyen házak között válogathatunk, ha éppen itt találnánk meg új otthonunkat. Előrebocsájtjuk: a hercegnői városban „hercegi” árakkal találkozhatunk. Az árugrás ugyanis ide is elért.

Nagyon szép képet mutat ez a három szintes, 284 négyzetméter alapterületű tégla ház, amely 5 és fél szobás. A ház felújított állapotú, a pince szinten kétállásos garázs, hobbiszoba, szauna és háztartási helyiség is található. A földszinten egy nagy, épített cserépkályha is rásegít a gázkazános fűtésnek. Az ingatlan ára közel 70, pontosabban 68,9 millió forint.

A város Isaszeg felőli végén, a központtól távolabb található ez a 177 nm-es jó állapotú téglaház, amely 2004-ben épült. Az ingatlan tágas, 5 szobás és két szintes számít, hiszen a tetőteret is beépítették. A fotók alapján a házat nem lakják, tehát beköltözés előtt pici renoválásra szorul, de nagy munkálatokat nem igényel. Elhelyezkedése miatt is barátibb az ára: 39,27 millió forint.

 

Két generációnak nagyon megfelelő lehet ez az alábbi 9 szobás családi ház. Jó állapotú, nincs lelakva és az ára sem elrugaszkodott. Több infóért kattints a képre!

Még jobb állapotú ez a közel 90 millió forintért kínált következő családi ház. Itt a kert is különleges. És persze nem hiányzik a kandalló és az egyedi falépcső meg a korlátok. Több infóért kattints a képre!

 

Szinte Gödöllővel összenőtt település Veresegyház irányába Szada, amely majdnem 5000 lelkes nagy falu. Itt találtunk egy hatalmas, több generáció együttélésére is alkalmas, közepes állapotú családi házat. A ház 219 nm-es, öt szobás és kis híján 30 millió forintba kerül. Az M3-as autópálya könnyen elérhető, így autóval akár 10-15 perccel is gyorsabban bejuthatunk Budapestre, mintha a város átellenes végéből indulnánk.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Csapást mérhetnek a TikTokra

Csapást mérhetnek a TikTokra

Olyan függőséget okozhat az alkalmazás, mint a cigaretta.

Penny vs. Lidl vs. Aldi: szintet lép a budapesti verseny

Penny vs. Lidl vs. Aldi: szintet lép a budapesti verseny

Új üzletet nyitott a Penny a Nyugatinál.

© 2024 (v2.202102)