Egész jó házak kelletik magukat Pomázon, Csobánkán és Ürömön

Mint korábban már többször lamentáltam róla, a budapesti „népek” szerint a városhatár után megszűnik az élet. Pedig aki próbálta már az agglomerációt, az tudhatja, hogy elképesztően sok előnye van. Nem zúgnak az autók, nem vijjognak a szirénák és nincs az a hatalmas nyüzsgés sem. Ehelyett van csend, nyugalom és madárcsicsergés.

Mint tudjuk, a legolcsóbb elővárosok a főváros délkeleti szektorában vannak, ahol beugratásként van egy Pilis nevű község is. Mi most nem erről fogunk beszélni, hanem a pilisi dombok alján megbúvó Budától északnyugatra fekvő községekről. A legismertebb gyöngyszem a környéken Csobánka. Pomáz ugyan nagyobb település, ahol a HÉV is megáll, de azért a főúthoz közeli részei kedvesnek nem mondhatók.

Csobánkán, a jól hangzó Napsugár utcában eladó egy igazi lakberendezési magazinba illő családi ház, amely végre valahára igényesen van megfotózva is. A kilátás is meseszép, az erdőszéli fekvésről nem is beszélve. A tulajdonos szerint a teraszról hallgathatjuk a szarvasbőgést és gyönyörködhetünk az erdő évszakonként változó színeiben, formáiban.
A képek magukért beszélnek, de a minőségnek ára is van: a 192 nm-es, 6 szobás gerendaház 76,5 millió forint.

Ha már az előbb említettük Pomázt, akkor nézzünk is körül a településen. Azért most szálljunk le a földre és nézelődjünk a megfizethetőbb kategóriában. Természetesen a városiasabb, HÉV megállóval is ellátott Pomáz más típusú életminőséget kínál, mint a közeli, de mégis eldugottabb, nehezebben is megközelíthető Csobánka.
Pomázon, ha olcsón nem is, de 30-40 millió forintért akad bőven felhozatal. Például ez a nem vadonatúj építésű, de belülről és kívülről is szép állapotú kétszintes ház már 29,9 millióért elérhető.
Bár 113 nm-es, három hálószobája elegendő egy két gyermekes családnak. Igaz, a kedvező ár oka, hogy osztatlan közös tulajdonú telken van. Legalább teljesen szeparált.

Már szinte Budapestnek mondható Üröm település, ahol az Óbudaihoz képest jóval megfizethetőbb áron lehet ingatlanhoz jutni, de filléres ajánlatokra nem számítsunk. Akad itt 33 millióért teljesen felújítandó ház, de ennek képével inkább nem terhelnénk az olvasót. Aki viszont az új építést keresi, igen színvonalas ikerházat találhat, persze nem olcsón, de a budai árakhoz képest már-már kedvező költségek mellett. Példaként álljon itt ez a 160 nm-es ikerfél 83 millióért.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

© 2023 (v2.202102)