Fél órára a várostól, a horgászok paradicsomában

A Duna, illetve a Csepel sziget középső részének magasságában rengeteg a kavicsos tó, ahol a horgászati lehetőségek, a vízi sportok és a fürdés mindig is fontos hívó szó volt a főváros déli részén élőknek.

Volt pár év „nyugis időszak”, mostanság viszont újra olyan sokan költöznek ki, hogy az árak megint elindultak. Különösen, hogy egy gyorsan fejődő városkáról van szó. Ahol közel sem csak a tavak jelentik a lehetőséget. És az sem mellékes, hogy a legnagyobb csúcsforgalomban is fel lehet ülni a HÉV vonataira és 27 perc alatt a Rákóczi (korábban Lágymányosi) híd lábánál lehetünk, ahonnan a főváros legtöbb pontját 20-30 perc alatt elérhetjük. Azaz – különösen aki Dél-Pesten vagy Dél-Budán dolgozik – nagyon jól jár, ha erre a környékre költözik.
Amit viszont manapság el kell felejteni, az az, hogy itt a „déli végeken” pár millióért értelmes ingatlant kaphatunk. Városról van ugyanis szó, nem is egészen kicsiről, hiszen közel 21 ezren laknak a 2000 óta várossá nyilvánított településen.

Nézzük is akkor a felhozatalt Dunaharasztiban!

A HÉV megálló közelében, tehát kiszámíthatóan fél órányira a főváros egyik fontos déli csomópontjától, rengeteg új ház épül. Szépek, igényesek, de újra mondom: filléres üzletre ne számítsunk. Itt közel 44 milliós árról van szó. Ezért 126 négyzetméternyi, új építésű sorház középső lakását kapjuk, nappali plusz három hálóval, garázzsal, kulcsrakész állapotban, ez év ősszel várható átadással.

Olcsónak a klasszikus kádárkockák sem mondhatók. Ez a szép darab közel 30 millióért keres új tulajdonost. Ráadásul csak az egyik fürdő szép, a másikat fel kell újítani, Igaz legalább két külön bejáratú házat kapunk, azaz nagyszülők vagy otthon maradni szándékozó gyermek(ek) igazán szeparáltan élhetnek. És egy nagyobb fővárosi panel eladását követően nem is kell túl sok plusz pénz hozzá.

Ugyanakkor a város új részén épülnek sorházak, ahol 54 nm-es, 2 és fél szobás lakást kaphatunk közel 17 millióért. Jó árnak tűnik, kérdés, hogy a tömegközlekedés hogyan oldható meg a fővárosba erről az éppen most épülő részről.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)