Szinte bagóért lehet vásárolni a délegyházi tavaknál

A délegyházi tavak nem a Balaton eleganciáját nyújtják, de azért például a házak ára sem annyira elszállt, mint legnagyobb tavunk közelében.

Jártam egyszer Finnországban, az ezer tó országában, semmihez sem fogható látvány volt az egyik, az ottani festőket is megihlető tóvidék.
Persze e vidék „magyar megfelelőjére” mondhatjuk – akár a magyar narancsra – hogy kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk. A budai dombokról ide ritkán látogatnak el, de aki ismeri azt a környéket és szereti a víz közelségét, az bizony szereti az itteni kedves-kellemes nyaralóövezeteket is. De a környék településeinek is egyre jobb az életminősége, hiszen a főváros közelsége miatt itt sokkal jobbak például a munkalehetőségek, mint az ország távolabbi szegleteiben.

Nézzük a tényeket, melyek a weben olvashatók: a település a Kiskunsági Nemzeti Park, az Ócsai Tájvédelmi Körzet és a Ráckevei-Duna közvetlen közelében fekszik. A község területén 12 db kavicsbányató található mintegy 300 ha vízfelülettel, amely fürdésre, horgászásra és különféle vízi sportokra alkalmas. Itt található az országban elsőként létesített és azóta is működő naturista (nudista) strand és kemping. A településhez nagy kiterjedésű tanyás térség tartozik, ahol kirándulni, lovagolni tudnak az ide látogató turisták.

Aki ismeri és szereti a környéket, új házat kaphat, méghozzá a tóparton, a hitellehetőségeket is beszámítva szinte „bagóért” – már a mai árakhoz képest 29 millió egy új lakóparkban egy új házért, tóparton, Pest közelében jó ajánlatnak hangzik. E szerint: Budapesttől 20 km-re, fürdésre, horgászásra, pihenésre is kiválóan alkalmas tavak mellett kínálnak eladásra nettó 100 négyzetméteres, teraszkapcsolatos amerikai konyhás étkező nappali, 3 hálószoba, fürdő, wc, tárolós ikerfeleket. A saját használatú telekrész 480 négyzetméter. És még egyszer: a kulcsrakész ár 29 millió forint. Az ingatlanok 30-as Leier téglából, fafödémmel, 15 cm homlokzati hőszigeteléssel, Bramac tetőcseréppel, kondenzációs kazánnal, 3 rétegű hőszigetelt műanyag nyílászárók beépítésével épülnek. Jár még 15 M Ft-ig illetékkedvezmény, és ott van a CSOK felvételi lehetőség is.

Aki még olcsóbban keres újat, az 70 négyzetméteres, befejezetlen, de nem túl sok munkát igénylő családi házat kaphat a falu tó közeli végén 19 millióért. Itt egy egyszintes, Ytong falazatú, garázzsal kapcsolódó ikerházról van szó, 200 négyzetméteres telekrésszel. A lakásban nappali+étkező+konyha, 2 hálószoba, fürdőszoba+wc van, sőt, a belső burkolatok, szaniterek, radiátorok benne vannak az árban.

Aki nagyobbat keres, az is újszerű „palotát” kaphat 40 millió alatt. Ez a 162 négyzetméteres, teljesen önálló ház kétszintes, öt szobás, igényes kivitelezésű, egyetlen hátránya, hogy nem új, így például a CSOK jóval kisebb összegben vehető rá igénybe.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

© 2024 (v2.202102)