Körkép: garzonlakások a VII. kerületből

A VII. kerület, másik nevén Erzsébetváros, a pezsgő éjszakai élet egyik központja. A közel 53 ezer lakosú Erzsébetváros, Budapest legkisebb területű kerülete, viszont a legnagyobb népsűrűségű.

A kerület tényleges lakosságának megállapítása persze nem olyan egyszerű, ugyanis az Erzsébet és Károly körút közötti Bulinegyedként elhíresült, Belső-Erzsébetvárosi részben rengeteg az Airbnb-n rövidtávra kiadott lakás, ahol életvitelszerűen egyre kevesebben élnek. Az Erzsébet körút és Dózsa György út közötti városrész azonban már sokkal nyugodtabb, és “élhetőbb” környék. Bár az említett városrészben kevés a zöld felület, a Városliget közelsége mégis kárpótolja az itt élőket. Most erről a környékről gyűjtöttünk össze 5 kis garzonlakást!

Eladó garzonlakások Erzsébetvárosból

Aki Erzsébetvárosban szeretne lakást venni, annak nem árt felkötnie a gatyáját, belvárosi kerület révén ugyanis elég drágán mérik itt az eladó ingatlanokat. Az azonban biztos, hogy az Erzsébet körút egy éles határvonal a kerületben az ingatlanárak tekintetében (a Bulinegyed árait a rövidtávú lakáskiadás igencsak megdobta).

Egy garzonlakás alapesetben ideális választás lehetne azoknak a fiataloknak, akik első lakásukat keresik, viszont a mostani árak mellett szülői támogatás nélkül nagyon nehéz helyzetben vannak azok, akik lakást szeretnének venni. A külsőbb kerületekben egy új építésű garzonlakás ára 18 milliónál kezdődik, azonban a népszerűbb, belső kerületekben ez simán lehet 21-25 millió is. A VII. kerületben nincs sok új építésű projekt, mivel kevés az üres telek, így ezeknek az ingatlanoknak a négyzetméter ára simán 1 millió körül, vagy afölött mozog, a potenciális vevőket a beruházók inkább az ingatlanbefektetők körében keresik. Ami a használt lakások piacát illeti,  felújítandó garzonlakást már 15-18 millióért lehet találni a kerületben (az árat persze nagyban befolyásolja, hogy melyik emeleten található az adott ingatlan, vagy hogy utcára nézők-e az ablakok). Sok esetben azonban ezeknél a lakásoknál a felújítás költségei akár milliós nagyságúak is lehetnek. A szomorú hír az, hogy felújított garzonlakást 19 millió alatt nem nagyon találni, persze akadnak kivételek, de ezekre alapozni lakásvásárlásnál sajnos nem igazán lehet. A felújított ingatlanok ára gyakran az új építésűekével vetekszik.

A Bethlen Gábor utcában találtunk egy 31 négyzetméteres felújított lakást 19,3 millió forintért, ami a maga kategóriájában jó vételnek ígérkezik, viszont a “baráti ár” annak köszönhető, hogy az ingatlan a földszinten található. Még több képért kattints a fotóra!

foldszinti garzonlakas

Az Erzsébet körúthoz közel, az előző példához hasonlóan 20 millió alatt kínálnak egy 6 éve, igényesen felújított kis garzonlakást. Az ingatlan szintén földszinti, viszont galériázott, ami a helykihasználás szempontjából ideálisabb megoldás. A 24 négyzetméteres garzon ára 19,9 millió forint.

felujitott garzon

Persze a földszint sem lehet mindig garancia arra, hogy viszonylag olcsóbban juthatunk hozzá egy lakáshoz: itt van például a Ligethez közel eső Nefelejcs utcából egy 32 négyzetméteres földszinti lakás, amit jelenlegi tulajdonosai 25 millió forintért árulnak! Erre a magas árra az a magyarázat hogy az ingatlan felújítása igen dizájnosra sikerült, az új lakóknak szinte nem is kell hozzányúlniuk semmihez.

designos garzon

Az Almássy térnél szintén 25 milliós kis garzonlakásra bukkantunk. A fiatalosan felújított, 32 négyzetméteres ingatlan előnye, hogy nem földszinti, továbbá egy kis félszoba is van benne! Még több képért kattints a fotóra!

VII. kerület garzon

A sort egy befektetésnek kiváló 32 négyzetméteres ingatlannal zárjuk: a 26,5 milliós frissen felújított lakás tökéletesen alkalmas rövidtávú lakáskiadásra, hiszen a Bulinegyedez közel az Erzsébet körúton található!

ingatlanbefektetes

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hétből egy magyar külföldön keres állást, a fő ok a pénz

Hétből egy magyar külföldön keres állást, a fő ok a pénz

Globálisan a dolgozók 23 százaléka keres külföldön állást, ez az arány a magyarok körében 15 százalék.

Itt az új kutatás: óriásit szakíthat Magyar Péter pártja

Itt az új kutatás: óriásit szakíthat Magyar Péter pártja

A Tisza Pártot a választók mintegy negyede támogatja az Iránytű Intézet országos kutatása szerint.

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Összetrombitálta a kormány csütörtökre a magyar sajtó apraja-nagyját, lesz miről beszélni.

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.

© 2024 (v2.202102)