Pazar luxusingatlanok nemcsak a Rózsadombon vannak!

Magyarországon toronymagasan Budapesten élnek a legtöbben, utána következik Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és Győr. Az 5 megyeszékhelyen ugyan összesen nem élnek annyian, mint a fővárosban, mégis bőven tudnak válogatni az eladó ingatlanok között azok, akik ezekbe a városokba szeretnének költözni.

Annál is inkább, hogy ezekben a nagyvárosokban az elmúlt években ugyan folyamatosan emelkedtek az ingatlanárak, de közel sem olyan mértékben, mint Budapesten. A budapesti és vidéki árak közötti különbség pedig nemcsak a többség számára megfizethető ingatlanállományra igaz, hanem a felső tízezer pénztárcájához igazodó luxusingatlanok esetében is. Míg a fényűző luxusingatlanokról híres Hegyvidéken és Rózsadombon rengeteg 300 milliónál drágább ingatlan van, addig a fentebb említett városokban csak egy-két 300 milliónál drágább házat találtunk az Otthontérkép kínálatában!

Ami Budapesten a 300-400 milliós ingatlan kategóriájába tartozik, azt ebben az öt vidéki nagyvárosban 100-250 millió környékén árulják. Most mutatunk 5 különleges luxusingatlant az említett városokból!

Eklektikus hangulatú luxusingatlan Debrecenben

Hajdú-Bihar megyeszékhelye Debrecen, a több mint 200 ezer lakosú település legdrágább ingatlana egy 360 milliós, óriási belső medencés családi ház! Személyes kedvencünk mégis inkább, az alábbi 250 milliós luxusingatlan (ami egyébként a második legdrágább ingatlan a városban). A 314 négyzetméteres ház belső terei roppant hangulatosak, köszönhetően a meleg árnyalatoknak, téglafalaknak és faburkolatoknak, látszógerendáknak. Kifejezetten izgalmas részlete a háznak a konyhában található kemence, de teraszon lévő szauna és hideg vizes dézsa kombót is szívesen kipróbálnánk! Még több képért kattints a fotóra!

debreceni luxusingatlan
Modern luxusingatlan Szegeden

Szegeden egy 2012-es építésű egyszintes luxusingatlant választottunk ki a válogatásban. A ház Újszeged egyik legelegánsabb utcájában található (legalábbis a hirdetés leírása szerint), ára pedig 115 millió forint. A budapesti luxusingatlan árakhoz képest ez akár még “barátinak” is tűnhet, de Szegeden többnyire 100-150 millió forint környékén árulják az ilyen kategóriájú ingatlanokat. A legdrágább szegedi ingatlan egyébként egy 19 szobás, 780 milliós családi panzió.

Romantikus családi ház Miskolctapolcáról

Miskolcon egy igazán egyedi stílusú luxusingatlanra bukkantunk, amit Puskás Péter Ybl-Díjas építészmérnök tervezet. A ház különleges hangulatához nagyban hozzájárulnak a boltíves ablakok, a kovácsoltvas korlátok, díszítőelemek és a Tiffany ablaküvegek. A romantikus kis kastély ára 110 millió forint! Még több képért kattints a fotóra!

miskolci luxusingatlan
Patinás villa Pécsről

Pécsett kereken 200 millió forintért árulnak egy 1880-as években épült, néhány éve pedig teljes körűen felújított villát. A 350 négyzetméteres luxusingatlan egyébként Pécs, harmadik legdrágább ingatlana.

pecsi villa
Nádtetős luxusingatlan Győrből

A sort egy roppant hangulatos,  nádtetős házzal zárjuk, a közel 130 lakosú Győr szomszédságából (igen tudjuk ez csalás, mivel az ingatlan nem Győrben található, de nem tudtunk ellenállni neki)! A 300 négyzetméteres luxusingatlanhoz saját tó is tartozik, ára pedig 216 millió forint, amivel elnyerte a Győr legdrágább ingatlana címet (természetesen csak akkor, ha elfogadjuk győri indulóként).

nadtetos luxusingatlan

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jönnek a kórházak revizorai, a betegeket is ellenőrzik

Jönnek a kórházak revizorai, a betegeket is ellenőrzik

A következő napokban legalább két főből álló mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a magyar kórházakban.

Az iráni rakéták tényleg veszélyesek lehetnek Izraelre

Az iráni rakéták tényleg veszélyesek lehetnek Izraelre

Az Irán által Izrael ellen indított nagyszabású támadással kapcsolatosan az izraeli kommunikáció diadalittas volt, de ezzel a veszély nem múlt el.

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

© 2024 (v2.202102)