Ne hagyd ki: fizesse az állam a lakásfelújítás számláit

Kevesen tudják, hogy a lakás-takarékpénztári megtakarítások nem csak lakásvásárlásra vagy építésre használhatjuk fel. Ha már meglévő ingatlanunkat szeretnénk egy kicsit helyrepofozni és itt-ott kifestenénk vagy renoválnánk, arra is felhasználhatjuk a megtakarításunkat és a mellé járó állami támogatást.

Nézzünk csak két igazán jelentős tételt, amire a szíve mélyén azért mindenki nagyon sokat tudna költeni: az egyik a konyha. Szerencsére a lakástakarékot ennek felújítására is elkölthetjük, így például kicserélhetjük a beépített bútorokat, vagy újjá varázsolhatjuk a vezetékeket.

A másik nagy beruházás a fürdőszoba felújítása, amit szintén elég megterhelő saját zsebből fizetni. Ha például zuhanykabin beépítése mellett döntünk, érdemes csak a jó minőséget keresni, ám annak el is kérik az árát. A tétel milliós nagyságrendű lehet, így fontos, hogy időben elkezdjünk félretenni.

Mennyit és hogyan?

Ha lakástakarék-számla megnyitásán törjük a fejünket, adódik a kérdés, hogy mennyi pénzt gyűjthetünk össze. A Bank360 lakástakarék kalkulátorának segítségével könnyen kiszámolhatjuk, hogy már 4 éves futamidő alatt is összegyűjthetünk 1 300 000 forintot állami támogatással együtt. Ha időben gondolkozunk és akár tíz évig is félretennénk, az Erste Lakástakarékkal 3 135 660 forintot gyűjthetünk össze, ráadásul most számlanyitási kedvezménnyel több mint 50 000 forintot is spórolhatunk. A jó döntést pedig a Bank360 jutalmazza egy 40 000 forint értékű ajándék wellness utalvánnyal, így mindenképpen érdemes most lépni, ha meg akarjuk valósítani a terveinket!

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)