Bomba jó ötletek arra, hogyan rakjuk el a könyveinket

Sok könyvünk van vagy kevés? Tegyük ki a lakásba látható helyre vagy inkább rejtsük el? Sokszor elgondolkodunk ezeken a kérdéseken, és azt kell mondanom, hogy nincs jó vagy rossz válasz. Böngésztünk Budapest lakáskínálata között és igazán egyszerű, de szép könyvespolc megoldásokra találtam.

A könyvek jelenléte és színe feldobhatja a lakást, sőt talán szimpatikusabb is lehet a házigazda egy lakáslátogatás esetén. Ha pedig inkább elrejtenénk könyveinket, akkor helyet spórolhatunk és érdekesebb megoldásokban gondolkodhatunk. Külföldi berendezési ötletek között is válogattam, mutatom!

Fontos a dőlésszög és a forma

eladó lakások

Az ötletesség, légiesség

polcos falak

Elrejtés és figyelem

lakberendezési ötletek

A budapesti lakásokban a könyvespolcok inkább láthatóak és méretesek. Kezdjük a legnagyobbal!

Az alábbi polgári lakásban egy faltól falig érő könyvespolc látható. Egyszerű formákban állnak a könyvek egymás mellett, semmi extra formai kivételezésben, de attól még jól mutat a nagy szobában. A nagy polcos nappaliból egy négyzetes alakú, kiülős teraszra lehet kilépni, ahonnan a kert felé tekinthetünk. Csodás hangulatú!

budapesti ingatlanok

A Donáti utcában levő panorámás lakás felújított állapotában várja új lakóit. A nagyon jó beosztású lakásban is nagy a könyv mennyiség a falra kihelyezett polcokon. A fából készült lakberendezési eszközök és polcok is a szimpla megoldásokról árulkodnak, ezeket egy kis átalakítással nagyon felturbózhatjuk. Az I. kerületi lakásról még több képet a fotóra kattintva láthatsz!

eladó lakások

A VIII. kerületi lakás bordó falához nagyon jól illik a fából készült polc. Jó ötlet a polcok közötti helyek, ahova különféle kisebb fali díszt tehetünk. A lakás többi része is minőségi anyagokkal felújított és ügyeltek arra is, hogy tágas tereket tudjanak biztosítani az ott lakóknak. Az ingatlant a díszek és bútorzatok teszik kivételessé.

lakberendezési ötletek

Kisebb méretekben is gondolkodhatunk. Például ebben a XIV. kerületi lakás nappalijában már kis méretű kis könyvtartókat láthatunk, amelyek nem extravagáns kinézeteik miatt mutatnak jól, hanem mert valahogy tényleg odaillenek. Az otthont 2010-ben teljes körűen felújították, ekkor kialakításra került egy galéria, gardrób és egy tanulórész is.

dizájnos lakás

A következő II. kerületi lakás a Rózsadomb Center közelében, nyugodt környezetben található. Az ingatlant 2016-ban belsőépítész tervei alapján teljes körűen átalakították és nagyon kellemes hangulatú. Véletlen, vagy nem de a képkeret polchoz helyezése nagyon érdekes megoldás. Hirtelen nem lehet tudni, hogy festmény része, vagy egy üres keretet látunk.

eladó lakások Budapest

A következő XXI. kerületi családi házban is szépen mutat a fehér polcos bútor, főleg a sarok része, ami szépen tartja a bútor folytonosságát és helytakarékosságát. Az udvar is nagyon jól néz ki, dísznövényekkel, sövénnyel beültetett. Gyerek számára egy kisebb játszóteret is kialakítottak és egy fedett pihenőhelyet, amit akár vendégek fogadására vagy kinti étkezésre is felhasználhatnak.

budapesti ingatlan

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)