Ha beragadtál a régi hiteledbe és pokollá vált a törlesztés, próbáld ki ezt!

A hitelkiváltás sokaknak megváltást is jelenthetne, mégis kevesen használják ki a lehetőséget. Pedig elbúcsúzhatnál te is a hatalmas törlesztőrészletektől és egy kedvezőbb kamatozású hitelre válthatnál.

A Bank360 hitelszakértői szerint történelmi az esély, mégis kevesen használják ki, szinte alig érdeklődnek az adósságrendezés után az ügyfelek. Pedig a hitelkiváltás egyszerű és hatékonyan kezelheted vele a magas törlesztő okozta fejfájást.

Tegyük fel, hogy évekkel korábban vettél fel hitelt, amelynek a mai napig nyögöd a törlesztőjét. Hasonlítsd össze a mostani ajánlatokat a saját konstrukcióddal: szinte biztos, hogy ég és föld a különbség a kamatok terén, azaz most sokkal olcsóbban vehetnél fel kölcsönt, akár már 10 százalékos THM alatt is. A törlesztőrészletben is megmutatkozik a különbség, több tízezer forintot is spórolhatsz így havonta.

Ha élsz a lehetőséggel és kiváltod a hiteled, az alábbiakat kell tenned

  • Felveszed az új kölcsönt
  • Az új hitelből kifizeted a régit végtörlesztéssel és lezárod a hitelszerződést
  • Fizeted tovább a sokkal alacsonyabb törlesztőjét az új hitelnek

Persze, ha más célod is van, választhatod azt, hogy nagyobb összegű hitelkiváltó hitelt veszel fel, rendezed a régi, drága kölcsönt és a megmaradt pénzt felhasználod.

Adósságrendezésre érdemes kifejezetten erre a célra igényelhető hitelt vagy egy szabad felhasználású személyi kölcsönt felvenni. A választás előtt jó, ha egy kalkulátorral összehasonlítod a lehetőségeket. Például 3 500 000 forint 5 éves futamidővel elérhető az Erste Most Extra személyi kölcsönnel 8,88 százalékos THM mellett, amelynek a havi törlesztője 70 951 forint.(X)

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.

 


© 2021 (v150.202005)