Stabil hozam a hosszú távú bérbeadással Hévízen

Egyre nyilvánvalóbb, hogy jobban megéri hosszú távra, profi cégen keresztül kiadni a nyaralót Hévízen, mint bajlódni a sok rövid távra szerződő vendéggel.

Hiába növekszik Hévíz népszerűsége, a termálvíz jótékony hatására vágyók jelentős része még mindig kissé távolabb kénytelen szállást foglalni, mert a városka kapacitása egyszerűen nem követte a kereslet megugrását. Az önkormányzat azzal igyekszik segíteni, hogy egy pályázaton a 2017-ben befizetett idegenforgalmi adóból 14 milliárd forintot fognak szétosztani 110 magánszállásnak, hogy fejlesszék szolgáltatásaikat. Még a nyári szezon beindulása előtt elvégzik a felújításokat, cserélik a televíziókat, légkondicionálókat, kerti bútorokat és kerékpárok vásárolnak.

A magánszállások mellett hotelek természetesen működnek, bár ezek egy részére szintén ráfér a felújítás. De a masszív középréteg, amelyik egyre több pénzt hajlandó elkölteni a különféle szolgáltatásokra, egyelőre nem talál elegendő minőségi szállást, például új építésű nyaralókat Hévízen.

Vannak még szabad lakások a nem régen elkészült és kiadásra is alkalmas Lotus Residence lakóparkban.(képünkön)

A szálláshiányt enyhíti, hogy a közelmúltban befejeződött a Lotus Residence lakópark építése. Az 54 lakóegységes komplexumban – ahol még vannak teljesen kész lakások – modern, többszobás, kertkapcsolatos otthonokat alakítottak ki. ”Vásárlóink növekvő arányban veszik igénybe a bérbeadás menedzsment szolgáltatásunkat. Ez azt jelenti, hogy leveszünk a vállukról minden terhet. Megkeressük a bérlőket, beszedjük a díjakat, karbantartjuk az ingatlant és takarítunk is, a vevőnek csak a számláját kell figyelnie, ahová rendszeresen megérkezik a pénz.” – mondta Mayer Róbert, a beruházó cég értékesítési vezetője.

A szakember szerint Hévízen a kiadási bizniszt megpróbáló ingatlantulajdonosok túlnyomó része a rövid távú bérbeadást tartja üdvözítőnek, ami elég hullámzóan megy nekik. Aki hosszú távra keres bérleményt, az manapság nem igen talál semmilyen megoldást. A Lotus Residence-ben pont ezt az igényt szolgálják ki. A befektetők (többségük nem profi kisbefektető) az említett bérbeadás menedzsmentet is igénybe vehetik, ami biztonságossá teszi a pénzáramlást. A beruházó intézi a lakások kiadását, akár bérleti díj garanciával is.

Hévízen szinte soha nincs holtszezon, az év minden napjában sokan fordulnak meg a városkában. A tapasztalatok szerint még mindig sok a német, az osztrák és az orosz ajkú vendég, akik fejenként, átlagosan 20-23 ezer forintot költenek naponta – erősítette meg a KSH.

Hévíz turizmusára és infrastruktúrájának fejlődésére nagy hatással van, hogy miként működik a közeli sármelléki repülőtér. A legfrissebb információk szerint 6,6 milliárd forintért tovább fejlesztik a légikikötőt. Tavaly 14 ezer fő alá csökkent az utasok száma, a G7 portál számításai szerint az állam 2016-ig összesen 5,6 milliárd forintot költött el a reptér támogatására. Ebből beruházásokat finanszíroztak és a működtetési veszteségeket egészítették ki.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkijék vizsgálódnak: ukrán katonákat végezhettek ki az oroszok?

Zelenszkijék vizsgálódnak: ukrán katonákat végezhettek ki az oroszok?

A vasárnapi az orosz-ukrán háború 648. napja volt. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó Péter bejelentése milliókat érhet a cégeknek

Szijjártó Péter bejelentése milliókat érhet a cégeknek

A K+F beruházások támogatása jelentősen nő.

Nem akárki kért bocsánatot Karsai Dánieltől

Nem akárki kért bocsánatot Karsai Dánieltől

Az eutanázia hazai legalizációjáért küzdő alkotmányjogász Facebookján számolt be minderről.

Lakossági megtakarításokat az energetikai fejlesztésekbe!

Lakossági megtakarításokat az energetikai fejlesztésekbe!

Ez az átalakulás energetikai gépből energia termelő ingatlanná már rövid távon átírja a XX. sz. olaj-gáz energiapiaci szabályait.

© 2023 (v2.202102)