Kiváló hétvégi telkekre bukkantunk Budapest mellett

Ki az, aki manapság kapálgat még a hétvégén a kiskertjében? Akadnak még páran, de egyre kevesebben. Így lehetséges, hogy még a drága Budapest mellett is akad pármilliós hétvégi telek. Ilyeneket keresgéltünk; sőt, találtunk is.

Anno a nyolcvanas évek Trabantos-Zsigulis korszakában a középosztály egy emberként ült bele a szocialista autóba és ment a telekre. Minden hétvégén. Ha esett, ha fújt. Budapesten ez a divat jó pár éve végleg letűnt, már csak az idősebb generáció néhány tagja jár ki kapálgatni a hétvégi telekre. Persze néhányan még lejárnak a hétvégi házakba, de jobbára csak fürödni, pihenni. Egyre ritkább, aki mondjuk terményeket nevelget.

A huszonévesek többségének talán már a hétvégi telek szót is magyarázni kell, ha a nyaralót nem is. A vidéki városokban még gyakoribb ez a „háztáji” gazdálkodás, a társasházakból kijárnak a nagyszülőkhöz, szülőkhöz, vagy a város közelébe a hétvégi ház mellé a veteményesbe.

Talán a szokások megváltozása is az oka annak, hogy ma még a város közvetlen közelében sem drágák igazán az ilyen „veteményezésre” alkalmas, de wellness jellegű pihenésre lényegében alkalmatlan telkek. (Aki wellnesst akar, az kinyitja valamelyik akciós weboldalt, és azon a pár hétvégén, amikor egyáltalán még ráér, fejenként napi 10-20 ezer forintból teljes, akár 4 csillagos ellátást kaphat. Pezsgőfürdővel, svédasztalos reggelivel és vacsorával és nemhogy a füvet nem kell lenyírnia, de még felsöpörnie sem neki kell…)

Nézzük is! Mivel kicsi a kereslet, alacsonyak az árak. Szigetszentmiklóson, közel a Duna-parthoz, aszfaltozott utcában 7,5 millióért hirdetnek 630 nm-es telket. A pesti belváros innen akár 20-25 perc alatt is elérhető.

Ha a telken kis házat is szeretnénk, akkor a telkek 10 millió körül szóródnak, de itt már egy szép állapotú faházat is rejt az ár, és a horgászni szeretőknek ez is kiváló hely.

A „budai” oldalon, Érden is vannak olcsó ajánlatok. Hárommillióért van telek, felvonulási épületként használható, rossz állapotú házzal:

De 9,5 millióért (lásd lentebb) már tényleg egészen jó ajánlat akad itt. Persze a kész állapottól még legalább 1-2 millió forint választja el, de már legalább itt van mit befejezni. Egy pár bútor és pár újabb nyílászáró, egy kis festék, sok türelem és egy kis lakás árából gyönyörű házikónk van Dél-Budától nem is olyan messzire.

 

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Repülőjáratokat töröltek, figyeljen, önt is érintheti!

Repülőjáratokat töröltek, figyeljen, önt is érintheti!

A légiközlekedésbe is bekavar az izraeli-iráni csetepaté.

Magyar Péter újabb ellenfeleket kapott

Magyar Péter újabb ellenfeleket kapott

Itt egy újabb jele annak, hogy felpörgött a kampányhajrá a június 9-i választások előtt.

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Nem minden felhőtlen a hazai cégek számára.

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

Az Izraelt képviselő művész és kurátorok magánakcióba kezdtek a Velencei Biennálén: nem engedik be a látogatókat az ország pavilonjába.

© 2024 (v2.202102)