Most akkor nyár van vagy tavasz? Mindegy, várnak a nyaralók

Mindjárt vége a tavasznak, bár valójában nem is volt, mert a tél után azonnal beköszöntött a strandszezon – aztán persze május közepén megint egy kis tavaszias-esős idő, hogy ki se igazodjunk a dolgon… Aki eddig csak tervezgette és nézegette, de még hezitált, hogy hol, és milyen nyaralót kellene vásárolni, az gyorsan induljon el a tavak környékére szétnézni.

Talán nem mindenki így hozza a döntését, de érdemes már az elején aláhúzni: bár jellemzően kisebb értékű, mint egy lakás, így könnyebb eladni, de valójában egy nyaraló vásárlása ugyanolyan fontos döntés, mint egy lakás vagy családi ház vásárlása, hiszen az év egy jelentős szakában, a nyári szünet alatt otthonként funkcionál. Ebből fakadóan egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora, milyen tájolású, milyen távolságra esik az otthonunktól, és hasonlók.

Itt a szezon, így mutatunk néhányat az igazi családi nyaralók kategóriában, tartsanak velünk.

A Balaton északi partján személyes kedvencem Balatongyörök, amely egy aprócska balatoni falu, de bájával és meghittségével azonnal rabul ejti az ember szívét. Nagyon sok külföldi vásárolt itt már házat és évről évre ide térnek vissza kikapcsolódni, pihenni.
Ebben a pici faluban láttam meg ezt a házat, amely ugyan nem olcsó, közel 48 millió forint, de azonnal költözhető állapotban van, és igen tágas, 150 nm-es – inkább a családi ház kategória, melynek a Balaton közelsége adja a nyaraló „funkcióját”:

Sok lehetőséget rejt magában ez a nagyon retró családi nyaraló, amely Balatonföldváron található, szintén 150 nm-es és hat szobás. Ellentétben a Balatongyörökivel ennek az ára meglehetősen kedvező, csupán 22 millió forint, de gondoljunk arra, hogy a korszerűsítéséhez igen csak sok megspórolt pénz szükséges. Ha ez nem jelent gondot és időnk is van rá, akkor gyönyörű nyári pihenőhelyet varázsolhatunk belőle. Ráadásul a házból még a Balatont is láthatjuk, ami az északi parton gyakori, de a délin (így Földváron is) kevésbé!

Szintén felújításra szorul ez a nyaraló, már a Velencei tó partján. A ház adottságai megfelelőek egy család számára, hiszen 123 nm-es, négy szobás. Kis híján 30 millióért hirdetik, de néhány milliót még simán a házra lehet költeni, illetve a kert is alapos megújítást igényel.


© 2024 (v2.202102)