Gazdagrét ennyire gazdag!?

Nem gondolnám, hogy rossz hely Gazdagrét, és az is igaz, hogy pár éve a 4-es metró átadása óta jóval közelebb került a belvároshoz, azért mégsem keverném össze a helyet Bel-Budával vagy a XI. kerület belsőbb részeivel.

Azért öntsünk tiszta vizet a pohárba! A metrómegálló nem a lakótelepen van, hanem egy busszal kell még bumlizni. A környezet szép, egy nívós templom is épült, a parkok és játszóterek megújulnak, már-már egy darab Ausztria, vagy Németország amit itt megtapasztalunk. Logisztikailag Gazdagrét egy órával közelebb van a Balatonhoz is, mint mondjuk az észak, vagy kelet-pesti külkerületek, tekintettel arra, hogy nem kell átutazni a városon annak, aki a Balaton, vagy éppen Győr irányában hagyná el a fővárost.

Döbbenetes, hogy a Szomszédok forgatásának helyszínén már a kis lakások is jóval 20 millió forint fölött kezdődnek. Jobban járnak viszont, akik nagyobb panellakást keresnek, mert azok relatíve jobb áron kaphatják meg új otthonukat.
Itt van például ez a Torbágy utcai négy éve teljesen felújított 74 nm-es, 2 és fél szobás VII. emeleti panellakás. A tizenegy szintes épület és a havi 45 ezer forintos rezsi a távfűtés és a nyugati fekvés dacára 36,9 millió forint a lakás irányára.

Bár az előző lakás teljesen felújított, találunk itt olcsóbban is nagy lakást. Olcsónak ezt sem mondanám, igaz az eladó reklámárat ír, a fél millió forint híján 30 milliós teljesen felújítandó panel láttán nekem speciel nem a reklámár jut eszembe. A lokáción kívül két nagy előnye van, az egyik, hogy II. emeleti és gyönyörű zöld parkra néz, a másik, hogy a panelprogram keretében felújított ház okán a nyílászárók legalább ki lettek cserélve.

 


© 2021 (v150.202005)