Lakj Budához közel és ingázz Bécsbe!

Nyugat-Európában, még inkább Észak-Amerikában nem ismeretlen fogalom a napi kétszer két órás ingázás sem. Bár nálunk ez nem divat, ismerek olyat, aki mégis mindennap csinálja. Ráadásul nem is egyszeri melósról, hanem egy gyermekorvosról van szó.

Ez az ismerősöm az M1-es autópálya mellett Budapest nyugati csücskénél lakik és hetente 3-4 alkalommal teszi meg oda-vissza a Bécs-Budapest távolságot. Ha az autópályán minden rendben megy és a határon sincs éppen valamilyen ellenőrzés, akkor két óra alatt háztól házig a munkahelyén van. Nem kell bemutatni az itthoni és a bécsi orvos fizetések közti különbséget, legyen elég annyi, hogy 6-8-szoros szorzóról beszélünk. Ennyi pénzért pedig hősünk még szívesen is ül autóba. Családja is ideköti, de azért a nívós ingatlanok árai sem ugyanazok.

Nézzük például a biatorbágyi árakat. Ez a 13 éve épült panorámás, „intim” fekvésű kétgenerációs ikerház fél 69,9 millióért kelleti magát. Egy orvos családnak pontosan el tudnám képzelni, hiszen 268 nm, 8 szobás, nagy telek, panorámás terasz, két fürdő és két garázsos beállóval. A 70 millió soknak tűnik, de amíg Magyarországon 20 percre a belvárostól ez a hatalmas újszerű lakás ennyi, addig Bécsben ebből az árból egy két-három szobás, erősen kompromisszumos ingatlant vásárolhatnánk.

Aki nem szeret sokat takarítani, de szereti a nívós új építést, annak jó opció lehet a Tópark városközpont valamelyik új lakása. A pesti, pontosabban a budai árakhoz képest, jelentős kedvezménnyel vehetünk itt új, viszonylag nagy lakást is. Ez a három szobás, 70 nm-es, magyar viszonylatban nagynak számító új lakás 31,58 milliós árával jobb vételnek tűnik, mint egy hasonló méretű gazdagréti panel, mert ugyanis az sincs sokkal közelebb a belvároshoz, viszont legalább ennyibe kerül.

Még mindig a Tóparknál maradva, ráadásul idén kora őszi átadással két szobás, 52 nm-es lakás 26 millióért a miénk lehet.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)