Ingázz Bécsbe Nyugat-Magyarországról!

Nem én találtam ki egyedül, de hatalmas ötlet, hogy valaki úgy vállal el egy ausztriai állást, hogy eközben Magyarországon lakik. Bécsi állás is van elég sok. A nyugati megyékben meg sok az eladó lakás vagy ház, igaz, folyamatosan drágulnak. Íme pár példa.
A bécsi állást vagy más ausztriai munkát vállaló természetesen akkor van a legkönnyebb helyzetben, ha Mosonmagyaróváron talál ingatlant. Meg fogunk lepődni, hogy Bécs határától mindössze 40 percnyire lévő Mosonmagyaróvár nem számít kifejezetten drága városnak. Nyilvánvalóan nem kelet-magyarországi ingatlanárak vannak, de egy másfél-két szobás újépítésű lakást már 15 millió forint körül megcsíphetünk. Ez a ház, amelyekben az új lakásokat nézzük az ráadásul a város központjában épül. A rezsit hőszivattyús kazán csökkenti.

Ha azonban jobban megnézzük, kiderül a „turpisság” is, itt ugyanis emelt szerkezetkész lakásokat árul a beruházó, amely azt jelenti, hogy egy kisebb lakásra is nyugodtan számolhatunk 4-6 milliós plusz költséget a befejezésig. És az sem jó pont, hogy jövő év végére készülnek csak el az otthonok.

Ha valaki kész, de mégis olcsóbb megoldást keres, az találhat régebbi, igaz felújított kétablakos kockaházat. Például ezt a 25,5 millióért kínált, a vasútállomás közelében lévő 2009-ben teljesen felújított otthont.

Ha valaki még 6-8 perccel közelebb szeretne kerülni az osztrák határhoz, akkor annak szóba jöhet Hegyeshalom is, ahol 15 millió forint környékén egész takaros, igaz 100 esztendős házat lehet találni, amely ráadásul kellően tágas is.

Sopronban is van pár igazán szemrevaló lakás vagy ház. Most csak egyet mutatunk, íme!

Három szoba vár minket 100 négyzetméteren, a lakás állapota kiváló, még egy 36 négyzetméteres galéria is rendelkezésre áll.


© 2021 (v150.202005)