Ma már nem luxus belsőépítészt fogadni!

Magyarországon most kezd elterjedni, hogy egy lakásfelújításhoz belsőépítész segítségét kérjük. A befektetési, Airbnb céljára vásárolt lakásoknál eddig is gyakori volt, hogy szakemberre bízták a munkát, ma már azonban saját célra is gyakran keresnek belsőépítészt, mert megéri! Hogy miért, azt Csupor Anna belsőépítész mondta el nekünk, akivel sok más érdekesről is beszélgettünk.

Spórolhatunk is a felújításon

Akinek volt már része nagyobb lakásfelújításban, ami nemcsak egy szimpla festést, vagy burkolatcserét jelentett, az tudja, hogy egy felújítás mennyi váratlan helyzetet eredményezhet. Vajon ezek a helyzetek mind várhatóak lettek volna, ha előtte megkérdezünk egy belsőépítészt?

A belsőépítész sem lát a falak mögé, vagy a padló alá, de az évek során megszerzett tapasztalata segítheti őt abban, hogy bizonyos eseményeket előre lásson, és a mégis bekövetkező, váratlan eseményeket is magabiztosan kezelje, és megtalálja rájuk a legjobb megoldást.

Ha belegondolunk abba, hogy egy nagyobb felújítás mennyibe kerül, és mennyit bukhatunk rajta, ha valami közbe jön, egyértelmű a válasz: egy jó belsőépítésszel rengeteg pénzt, időt és stresszt takaríthatunk meg.

Nem érhet kellemetlen meglepetés

Ha belsőépítészt fogadunk, nemcsak a váratlan helyzetek, de a váratlan költségek miatt sem érhet minket meglepetés. A belsőépítész költségvetést tervez és kivitelezőt is ajánl, így a felújítás a végén is ugyanannyiba fog kerülni, amennyivel az elején kalkuláltunk, és a mesterek után sem nekünk kell szaladgálni. A belsőépítész tudja, mi mennyit ér, melyik munka mennyibe kerül, így biztosak lehetünk abban, hogy nem ver át a kivitelező.

A funkcionalitás az első

Belsőépítészt nemcsak akkor fogadhatunk, ha egyszerűen szebbé, stílusosabbá szeretnénk tenni lakásunkat. Anna elmondta, hogy sokkal többen fordulnak hozzá funkcióbeli problémákkal, mint azzal, hogy új designt szeretnének. Magyarországon nagyon sok a túl kicsi, vagy egyszerűen csak rossz elosztású lakás. Legtöbben ezért keresnek fel egy belsőépítészt, aki rutinja, gyakorlata és térlátása révén olyan ötleteket adhat, ami másnak eszébe sem jutna.

Anna elmondása szerint, akik egy befektetési céllal vásárolt lakás belső kialakításához fogadnak belsőépítészt, sokszor szinte teljesen szabad kezet adnak. A saját lakásukat felújítók között azok lesznek a legelégedettebbek, akik engedik, hogy a belsőépítész a funkcionalitás megtartása mellett valósítsa meg álmaikat.

Hogyan dolgozik egy belsőépítész?

Anna általában képeket kér az elképzelésekről, és a kialakítandó lakás adottságaihoz igazodva valósítja meg a megrendelő vágyait.

A belsőépítészet nem egyenlő a luxussal

Egyre többen tudják már, hogy egy belsőépítészt nem csak a luxuslakások tulajdonosai engedhetnek meg maguknak. Egy gyakorlott belsőépítész már tudja, mit hol lehet a legolcsóbban beszerezni és mire érdemes fókuszálni. Anna a lakás bizonyos pontjaira fókuszál, és ott helyez el egy-egy kiemelkedő tárgyat, amitől különlegessé válik a lakás.

Az antik bútorok varázsa

Ha egy ingatlanhirdetésben azt olvassuk, hogy „belsőépítész által megálmodott lakás”, egyből hipermodern bútorokra gondolunk, pedig az antik bútoroknak igenis van helye a lakberendezésben. Ahogyan Anna mondta, általuk válik élővé a lakás, és remekül lehet őket keverni a modern bútorokkal. Anna szívesen dolgozik régi bútorokkal, akár felújított formában is, de mindig szereti meghagyni a bútorok patináját.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Összetrombitálta a kormány csütörtökre a magyar sajtó apraja-nagyját, lesz miről beszélni.

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Az Európai Unió legnagyobb, Magyarországot is magában foglaló bővítésére emlékeztek szerdán.

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Vang Ji kínai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

© 2024 (v2.202102)