Van olyan lakópark, ahol az ember áll a középpontban!

Ma, amikor a lakóparkok gombamód nőnek ki a földből, és a legtöbb fejlesztés a költségek lefaragásáról, az épületek tervezésének leegyszerűsítéséről szól, nehéz olyan projektet találni, amely valami pluszt tud nyújtani, ahol az emberek tényleges igényeire is odafigyelnek.

Budapest legnépszerűbb kerületében, a XIII. kerületben, ahol már szó szerint egymást érik a fejlesztések, találtunk egy ilyen projektet. A Kassák Residence a Váci úttól egy saroknyira, a belváros közelében épül, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen. Az elmúlt években megújuló városrészben sorra épülnek az irodaházak és lakóépületek, így sok üzlet, étterem, kávézó, szolgáltató központ, valamint egészségügyi- és oktatási intézmények is megtalálhatóak a környéken.

A kiváló elhelyezkedésű lakópark mögött a magyar ingatlanfejlesztő WING, a hazai piac legmegbízhatóbb és egyik legtapasztaltabb szereplője áll. A cég két hazai elismert, vezető építésztervező-stúdiót bízott meg a tervezéssel, céljuk az volt, hogy olyan lakó- és élettereket hozzanak létre, melyek megőrzik intimitásukat, ugyanakkor a közösségi életvitelre is lehetőséget adnak.

Ehhez a Vikár és Lukács Építész Stúdió készítette a koncepcióterveket, míg az első épületeket az Aspectus Architect tervezte. A cél érdekében élhető, zöldfelületekkel tarkított, otthonos és világos lakásokat, élettereket terveztek, melyek a mai kor magas szintű elvárásainak és az energiahatékonysági szempontoknak is megfelelnek. Mindezt emberléptékű épületek tervezésével érték el, melyek között az első emeleten egy belső kertet, a negyedik és a hetedik emeleten füvesített tetőkerteket alakítanak ki.

A projekt középpontjába az embert helyezték, ezért célul tűzték ki, hogy olyan élettereket alkossanak, és olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek a lakók maximális jóllétét szolgálják. Ehhez az alapot a jövőbeni felhasználói igények elemzése szolgáltatta, melynek során kiderült, hogy az emberek számára bizonyos műszaki feltételek megléte és a közösségi élet lehetősége a legfontosabb.

Ennek érdekében tudatosan tervezték az épületeket, már a tervezés során figyelembe vették az energiahatékonysági szempontokat, melyre a kivitelezés során is ügyelnek. A tudatos tervezés részeként magas hatékonyságú épülethomlokzatot alakítanak ki, a lakásokat okos technológiával szerelik fel és biztonsági kamerarendszert is kiépítenek.

A közösségi életet pedig a sok zöld felület, a környezet védelme szempontjából fenntarthatóbb társasházi működést célzó közösségi alkalmazások, a privát pihenőpark és a közvetlen közelben elhelyezkedő kültéri edzőpálya is ösztönzi.(X)

A cikk megjelenését támogatta a WING Zrt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Baj van? Kiberbiztonsági előadássorozat indul

Baj van? Kiberbiztonsági előadássorozat indul

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít.

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Sokan kivárnak a felújítási támogatások konkrétumainak megjelenéséig.

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

A Magyar Turisztikai Ügynökség is segít a Hotel Silvanus újjáépítésben.

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Az NNGYK a koronavírusról és az influenzáról is jelentett.

© 2024 (v2.202102)