Van olyan lakópark, ahol az ember áll a középpontban!

Ma, amikor a lakóparkok gombamód nőnek ki a földből, és a legtöbb fejlesztés a költségek lefaragásáról, az épületek tervezésének leegyszerűsítéséről szól, nehéz olyan projektet találni, amely valami pluszt tud nyújtani, ahol az emberek tényleges igényeire is odafigyelnek.

Budapest legnépszerűbb kerületében, a XIII. kerületben, ahol már szó szerint egymást érik a fejlesztések, találtunk egy ilyen projektet. A Kassák Residence a Váci úttól egy saroknyira, a belváros közelében épül, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen. Az elmúlt években megújuló városrészben sorra épülnek az irodaházak és lakóépületek, így sok üzlet, étterem, kávézó, szolgáltató központ, valamint egészségügyi- és oktatási intézmények is megtalálhatóak a környéken.

A kiváló elhelyezkedésű lakópark mögött a magyar ingatlanfejlesztő WING, a hazai piac legmegbízhatóbb és egyik legtapasztaltabb szereplője áll. A cég két hazai elismert, vezető építésztervező-stúdiót bízott meg a tervezéssel, céljuk az volt, hogy olyan lakó- és élettereket hozzanak létre, melyek megőrzik intimitásukat, ugyanakkor a közösségi életvitelre is lehetőséget adnak.

Ehhez a Vikár és Lukács Építész Stúdió készítette a koncepcióterveket, míg az első épületeket az Aspectus Architect tervezte. A cél érdekében élhető, zöldfelületekkel tarkított, otthonos és világos lakásokat, élettereket terveztek, melyek a mai kor magas szintű elvárásainak és az energiahatékonysági szempontoknak is megfelelnek. Mindezt emberléptékű épületek tervezésével érték el, melyek között az első emeleten egy belső kertet, a negyedik és a hetedik emeleten füvesített tetőkerteket alakítanak ki.

A projekt középpontjába az embert helyezték, ezért célul tűzték ki, hogy olyan élettereket alkossanak, és olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek a lakók maximális jóllétét szolgálják. Ehhez az alapot a jövőbeni felhasználói igények elemzése szolgáltatta, melynek során kiderült, hogy az emberek számára bizonyos műszaki feltételek megléte és a közösségi élet lehetősége a legfontosabb.

Ennek érdekében tudatosan tervezték az épületeket, már a tervezés során figyelembe vették az energiahatékonysági szempontokat, melyre a kivitelezés során is ügyelnek. A tudatos tervezés részeként magas hatékonyságú épülethomlokzatot alakítanak ki, a lakásokat okos technológiával szerelik fel és biztonsági kamerarendszert is kiépítenek.

A közösségi életet pedig a sok zöld felület, a környezet védelme szempontjából fenntarthatóbb társasházi működést célzó közösségi alkalmazások, a privát pihenőpark és a közvetlen közelben elhelyezkedő kültéri edzőpálya is ösztönzi.(X)

A cikk megjelenését támogatta a WING Zrt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Erre és még sok más kérdésre keresték a választ legújabb Klasszis podcast műsorunkban kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Székely Sarolta felelős szerkesztő.

Történelmi beruházást jelentettek be Debrecenben

Történelmi beruházást jelentettek be Debrecenben

Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben.

Többségi tulajdont szerez Tiborcz István Gránit Bankja az Equilor Befektetési Zrt.-ben

Többségi tulajdont szerez Tiborcz István Gránit Bankja az Equilor Befektetési Zrt.-ben

A Gránit Bank Zrt. 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez a több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltatóban.

Beszántja a tárcája alá tartozó állami cégeket Lázár János

Beszántja a tárcája alá tartozó állami cégeket Lázár János

Év végével fogják felszámolni a cégeket.

© 2022 (v2.202102)