Nyaralj délen, tóparton, vagy folyóparton!

Itt a kánikula, mindenki vízpart közelébe vágyik. Kis hazánkban az első két helyen a Balaton és a Velencei tó szerepel, ez jut eszébe minden nyaralni vágyónak – legalábbis a fővárosiaknak. Ugyanakkor vannak bőven folyóparti városaink, például délen, melyek nyaralóövezettel, vagy ilyen különleges, vízparti lakórészekkel is büszkélkedhetnek.

Délen is van nyári élet, gondoltam, így ezúttal Szeged és Csongrád környékén néztem körbe a kis magyar nyaralópiac tekintetében, mégpedig vízhez közeli ingatlanokat keresve. Kellemes folyóparti részek vannak arrafelé, ha emlékezetem nem csal. És valóban: akad választék az eladó sorba került nyaralóknak szánt ingatlanok körében.
Ezek persze ma már nem is éppen vityillók, mint egykor, a rendszerváltás előtt ez jellemző volt. Egy részüket, a fotókat és leírásokat elnézve, már családi otthonnak szánták, vagy éppen egy kibővítés után váltak azzá.

Szegeden elvben kívül esik, ám onnan nem egészen 10 kilométerre található Sziksós-tó, vagy közismert nevén a „Sziki”. Alapvetően strandként és horgásztóként funkcionál, de egy naturista strand is üzemel itt.

Sziksóson találtuk ezt a 120 nm-es, 2+1 fél szobás nyaralót, amely nagyon szép állapotban van. A telken garázs is található. A kínálati ára 25,15 millió forint. Aki kedveli a tóhoz közeli életformát, az életvitelszerűen is élhet ebben a házban, mint oly’ sokan teszik ezt a környéken.

Kisebb és olcsóbb üdülőt is találunk itt, ha kifejezetten csak pihenésre akarjuk használni ezt a víkendházat. A ház belül teljesen retró, azaz az 1980-as éveket idézi, de kis alapterülete miatt legalább nem kerül olyan sokba talán a korszerűsítése. Az ára mindössze 7,3 millió forint.

Nagyon érdekes ez a lábakon álló nyaraló Csongrádon, a Körös-Tisza torkolatánál. Ez is nagyon retró, teljesen felújítandó, de aki szeretne egy vízparti nyaralót, annak tökéletes választás a 40 nm-es tégla épület. A vízemelkedés miatt praktikus, hogy lábakra helyezték az épületet. Ára nagyon barátinak mondható, 5,2 millióba kerül. Érdemes rákérdezni persze, hogy a nagy áradások során meddig jött fel a víz – mert ez akár további alkut is jelenthet.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Az ingatlan.com és a money.hu közös elemzése.

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett. 

Orbán Viktor az éjjel hozzányúlt a rezsipénzünkhöz

Orbán Viktor az éjjel hozzányúlt a rezsipénzünkhöz

A miniszterelnök Lantos Csaba energiaügyi miniszterrel befizetteti a gáz- és villanyszámlát.

Lázár János tett róla, hogy titokban maradjanak a NER építkezéseinek részletei

Lázár János tett róla, hogy titokban maradjanak a NER építkezéseinek részletei

Eltüntethető lesz az eddigi kötelező tájékoztatási felület az építési hatóságnál.

© 2024 (v2.202102)