Kedves házacskák nem messze Kapolcstól

A Káli-medence a Balaton felvidék és a Bakony találkozásának gyönyörű vidéke, Zánkánál kezdődik és majdnem a Badacsonyig, Ábrahámhegyig nyúlik. Mutatjuk, milyen csoda házacskák várnak itt ránk, ráadásul milyen olcsón!

Minden évben július végén, augusztus elején ezen a gyönyörű vidéken rendezik a Művészetek Völgye fesztivált, ami mintegy 10 napon át tart. A múltja lassan három évtizedre nyúlik vissza, az ötlet pedig anno Márta István zeneszerzőé volt, aki a rendezvény fesztiváligazgatója lett.
Aki nem tudná, a rendezvények között színházi előadások, komoly-, nép- és világzenei koncertek, irodalmi estek és délutánok, kiállítások és mesterségek bemutatása szerepelnek. A Művészetek Völgye fesztivál Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd településeken zajlik, de több, festői szépségű települést is találunk itt.

Mivel autóval igen közel van a Balaton, így a környék ideális minden szempontból, akár ha csendre és nyugalomra vágyunk, akár ha nyári nyüzsgésre, bulizásra.

A „magyar tenger” közelsége, illetve a gyönyörű bazaltos hegyek miatt amúgy is egyedülálló ez a vidék kis hazánkban. Akinek van egy kis vállalkozókedve és megtakarítása, az bátran vegyen itt a környéken egy kis házat, amelyet a világtól való elvonulásra használ, biztosan nem bánja meg.

Túl sok eladó ingatlant persze nem találni a környéken. Szentbékkálát például, amely egy nagyon szép kis falu, a 2015-ös adatok szerint, mindössze 174 fő lakta. Ebből adódóan eladó ház sincs sok…

A nagyon tágas, 200 nm-es, 4 és két fél szobás ház kívülről és belülről is igényel némi felújítást. Nyaralónak ugyan nagy, de aki nyugdíjas és ide költözne, annak tökéletes választás. Akad hely bőven egy ekkora ingatlanban az unokáknak is, igaz közel 30 millió az ára.

Káptalantótiban viszont már 18,6 millióért teljesen felújított házat kaphatunk. Igaz, ez jóval kisebb – 61 nm – ház, mint a fenti példánk. Ugyanakkor nagyon szép telek (2545 nm) tartozik hozzá, amely sok lehetőséget rejt magában, akár még az épület is bővíthető.

 

Ábrahámhegyen a legnagyobb a választék az eladósorba került ingatlanokból. Ez a település már gyakorlatilag a Balaton partján (északi) van, talán itt nagyobb a kereslet nyaraló iránt. Ez a télen is lakott 90 nm-es, 3 szobás családi ház, szépen gondozott kerttel 26,9 millióért keresi a gazdáját. Szép állapotú, elsőre úgy tűnik, sokat nem kell költeni rá, ahhoz, hogy birtokba vehessük, ez pedig nagy előny manapság.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Szökőárszerű terhelés érte a csomagküldő rendszert.

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

© 2024 (v2.202102)