Lepukkant csoda-villák verhetetlen áron

Patinás, nagypolgári, egykor szép időket látott kúriák, vagy gyönyörű nagy villák. Lelakva, málló vakolattal, belül elhanyagoltan. Még mindig vannak ilyenek, ha valakinek pénze van, érdemes ilyet cégközpontnak vagy mini-rezidenciának kialakítani, mert telekár közelében megcsíphetők.

Brrr. Nagyon rossz így látni ezeket az egykor szebb napokat látott épületeket. Én személy szerint rajongok irántuk, eljátszok a gondolattal, hogy milyen gyönyörűen fel lehetne újítani. Megszólalna, higgyék el! Talán még az épület is, a benne lévő bútorok is meghálálnák, hogy újra életre kelhetnek.

Zuglóban akadtam erre a csodára, amely lerobbant állapotban is különleges lehetőséget rejt és értéket képvisel. Igaz, a hirdető a hirdetés szövegében írja, hogy akár társasházat is lehetne a helyére építeni, de én ezt nem tenném. Statikailag rendben van az épület, érdemes a renoválásra, ha valaki érez elszántságot és van ehhez megtakarítása is, akkor egy igazán egyedi lakóházat varázsolhat belőle. A villa 140 nm-es, négy és fél szobás, a Bonyhádi úton található nagyon jó közlekedésnél, ára a mai piacon baráti, a telek is több lenne itt, mint 64 millió forint, bár a felújítás is egy vagyon, de lehet megközelíti majd a vételárat!

Szintén a XIV. kerületben, Alsórákoson is találtam egy Bauhaus felújítandó villát, amelynek 90 millió forint az ára. Nagyon lerobbant, biztosan sokat kell rá költeni, de 180 nm-es, négy szobás. Az épületnek szuterén szintje és két másik szintje is van, 1930-as években épülhetett.

A XVI. kerületben, Ómátyásföldön is találtam egy érdekes stílusban épült 1896-ban. Óriási, 280 nm-es, hét szobás. Mivel forgalmas részen található, vállalkozásra is alkalmas az épület. Mondjuk itt el tudnék képzelni egy magánorvosi rendelőt, ha szépen felújítják.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)