Egyre jobb környék lesz Újpalota

Panel? Családi ház? Használt téglalakás? Vagy épp új építésű csoda? A főváros XV. kerületében lehet találni mindent, mint a búcsúban. Az egykor olcsóbbak közé tartozó környék azonban villámgyorsan zárkózik fel. Egy nagyobb panellakás például 26 millióért keres vevőt!

Egykor lesajnált külváros, most azonban feltörekvő középkategóriás „jó környék” lett Újpalota. Bár az ingatlanpiacot tekintve, Budapest XV. kerülete nagyon vegyes képet mutat. Találhatunk itt elég sok parkot, zöldövezetet szép kis családi házas utcákkal. Ugyanakkor sok itt a panel lakás, hiszen a 80-as évek végén rengeteg panel épületet húztak fel ebben a kerületben. Manapság pedig az új építésű társasházak száma is megnőtt, nyilván ezek a lakások drágák, mint minden más kerületben.

Ha megnézzük az itteni ingatlanárakat átmenetet képeznek a XIV-XVI. kerületek, valamint a XVII-XVIII. kerületek között. Nyilván közlekedési szempontból ideálisabb, mint a XVII. kerület vagy a XVIII. kerület, de semmiképpen nem rendelkezik olyan adottságokkal, mint a XVI. kerület.

Nézzük tehát az újpalotai ingatlanokat. Ha itt szeretnénk új otthonra lelni, milyen árakkal találkozunk?

Eléggé döbbenet, de majdnem 26 millióba kerül egy 63 nm-es panel lakás a Páskom parkban. A szépen felújított lakás 7. emeleti, nyugati fekvésű és három szobás. Bár a környezet zöldövezeti és csendes, számoljunk a panelekre jellemző magasabb rezsiköltségekkel.

Érdekes módon a fentinél ugyan kisebb, de tégla építésű lakás arányaiban még olcsóbb is ebben a kerületben, mint más zöldövezeti kerületben. A két szobás, 51 nm-es, átlagos állapotban lévő tégla lakás a Kolozsvár utcában 20,9 millió forintba kerül. A fürdőszoba mindenképpen felújításra szorul.

 

 


© 2021 (v150.202005)