Te is a konyhát nézed meg először egy lakáshirdetésben?

Nem tudom más hogy van vele, de amikor saját részre keresek eladó lakást, akkor az első, amit a képek között keresek, az a konyha képe. Ez ugyanis az a pont, ahol a család összefut, ahol a nap indul, és sok esetben a közös vacsorával itt is ér véget. Nem mindegy hát, hogy milyen a kialakítása, ha nem túl jó, akkor átalakítható-e. Körülnéztünk az Otthontérkép kínálatában, hogy mi a helyzet konyhafronton.

Természetesen a konyhákat is évről évre más trendek határozzák meg. Ezeket persze lehet követni, de arra mindig figyelj, hogy a külcsín ne menjen a praktikusság javára. Mostanában például nagyon mennek a nyitott polcok, amik irtó jól néznek ki egy katalógus hasábjain, egy nem rendmániás ember otthonában azonban inkább káoszos, mint trendi.

Színek tekintetében a szürke hódít. Sok helyiségben jelenik meg ez az irodalmi magasságokba avanzsált árnyalat, így a konyhákat is utolérte. Nincs is ezzel semmi gond, a szürke egy jó szín, számtalan használható variációja létezik, ráadásul szinte minden színnel kombinálható. A stílusoknál maradva érdemes megemlíteni, hogy az indusztriál a konyhák esetében is átveszi a vezető szerepet, ami magával hozza a fémes anyaghasználatot is.

Most pedig nézzük, milyen konyhákat találtunk!

Az arany csap

Debrecenben, a volt Iparkamara székházának patinás épületében kínálják eladásra ezt a hangulatos, 62 négyzetmétere polgári lakást. Az ingatlan felújított, a konyhában leginkább a fehér szín dominál, amit az aranyszínű csappal, metro csempével és a padló különleges mintázatával bolondítottak meg.

 

Gyönyörű lakás gyönyörű konyhával

Bár sokan idegenkednek tőle, de a bordó szín kifejezetten jól mutat a lakásokban. Azt szokták mondani, hogy szerencsés, ha a pasztelláradat mellett van 1-2 markáns elem a falak között, ami megtöri a sterilséget. Ezt a funkciót tölti be ebben az eladó lakásban a bordó színű konyhabútor is.

 

A klasszikus

A klasszikus stílus idézi ez a sötétbarna fa konyhabútorokkal beépített U alakú konyha, mely igazán praktikus lehet, ha valaki valóban főz is minden nap. A sötét és a világos színek kombinációja kifejezetten elegáns érzetet kelt, jóllehet, egy páraelszívó még hiányzik a tökéletességhez.

 

A családbarát kialakítás

A konyhaszigetekről még nem tettünk említést, így utolsóként egy ilyen konyhát választottunk. Egy igazi családbarát konyhában van konyhasziget, amit sütés-főzés közben mindenki körül állhat. Így van ez ebben az eladó IX. kerületi lakásban is, amit a modern design ural.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)