Spekulálj telekre! Budapesten vannak még csodák!?

Nagyon úgy tűnik, hogy csak nem akar alábbhagyni az építési láz ma Magyarországon. Amennyiben a kormányzatnak sikerül elérnie Brüsszelnél, hogy 2019 végét követően is fennmaradjon a kedvezményes áfa, és a többi kedvezmény is marad, vagy bővül, még hosszú évekig tarthat az építési láz!

Ha ön is így gondolkodik, itt az idő, hogy a fővárosban, annak környékén, vagy mondjuk Győr környékén építési telket vegyen. Nézzük előbb Budapestet. Azt gondolnánk, hogy ide nem kell közel 20 milliós befektetés, mint egy tűrhető kislakásnál, legalábbis Pest határain kívül. Lehetőleg persze válasszunk olyan épülő új lakónegyedet, ahol minden szomszédunknak új háza lesz, ez jelentősen növeli a telek értékét.
Nézzük most az árakat, talán még nem csúsztunk le arról hogy ötből tízmilliót csináljunk pár év alatt…

El kell keserítsem: Budapesten úgy tűnik lemaradtunk a nagy boomról, mert 20 millió alatt még a külső részeken sincs valódi építési telek…Tehát egy angyalföldi vagy zuglói kis lakással jobban járunk, mert hát ott havi 70-100 ezerért ki is tudjuk adni, míg a teleknél inkább a macera és a költségek vannak, ott csak az árnövekedésre, vagy esetleg a hosszabb távú átminősítésre játszhatunk.
Tízmillió alatt ugyanis a főváros határán belül csak olyan telket találunk, amely mostanában nem lesz lakóövezet, legfeljebb mobilházzal lehet próbálkozni, ahogy a hirdető is írja: „Ha Ön nem kíván építkezni, csupán egy fantasztikus helyet szeretne a lovainak, vagy hétvégére a családjának, akkor ez az Ön helye! Vagy ha telepít egy mobilházat, máris kiadhatja, rendkívül jó bevételi forrása lehet! Kb. 300 m-re a 42-es busz végállomástól, Kőbánya utcától, tehát Ófalutól, egy csendes, jó levegőjű, napsütötte telket ajánlok, ahol bevizsgált, minősített ivóvizet nyújtó fúrt kút is van. A villany közmű a telek előtt van. Hívjon, ha mobilházzal szeretné megoldani a lakhatását! Ez egy olyan telek, ami lehetővé teszi ennek a telepítését! Mert ahhoz nem szükséges építési engedély! És mégis, közel lenne a tömegközlekedéshez, bevásárláshoz, iskolához, orvoshoz stb.”

Azért ezt csak kalandvágyóknak ajánlanám… Aki építkezni, és kevéssé spekulálni szeretne és házban gondolkodik, az Dél-Pesten találhat még jónak tűnő, megfizethető lehetőséget. Itt az irányár 14 millió alatti, bár a telek meglehetősen apró, de van egy masszív épületalapunk legalább, és nem osztatlan közös tulajdon a telek, amit nem árt elkerülni.

Ismét a spekulációs kategóriába tartozik az extra gyorsan fejlődő Újpalotán ez az ipari jellegű épület, amely hatalmas területen fekszik, és az igazán vállalkozó kedvűeknek megérheti a 14 milliós kínálati árat. Íme a részletek: a XV. kerület, külterületében, körforgalomtól 80 méterre, földúton megközelíthető kivett udvar, lakóépület besorolású, de valójában raktárként használt, üres, felújítandó mintegy 200 nm-es téglaépület eladó. Fúrt kút volt, aggregátorral, a villanyvezetékeket leszerelték, ennek kiépítése a vevőre hárul. Körülötte szántóföldek vannak.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

3-6 forintos olcsóbbodást jelentettek be, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.

Áll a bál a Kremlben

Áll a bál a Kremlben

Ezek az elmúlt órák főbb eseményei.

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Ezúttal az Erste Befektetési Zrt. kapott 15 millió forintos bírságot.

© 2024 (v2.202102)