Gyönyörű nádtetős házak a Balaton vonzáskörzetében

A népi építészet egyik jellegzetes építőanyaga a nád. Vidéken még ma is sok helyen találunk hangulatos nádtetős házakat, így az ingatlanpiacon könnyen szembejöhet velünk egy-egy ilyen eladó ingatlan.

A nádtetőnek sok előnye van, talán az egyik legpraktikusabb, hogy nagyon jó hőszigetelő: télen melegít, nyáron meg hűt. Továbbá nem engedi át a vizet és az időjárási viszonyoknak is ellenáll. Ha pedig odafigyelünk a karbantartására, akkor akár több évtizedig is jó szolgálatot tud tenni tetőként. Arról nem is beszélve, hogy a nádtető öltözteti a házat, hangulatos, természetes külsőt kölcsönöz neki. Most pedig mutatunk hat gyönyörű nádtetős házat a Balaton környékéről!

Nádtetős ház Hévízen

Hévízen egy 1885-ben épült nádtetős parasztházat találtunk, ahol a kertből látni a Balatont. A ház kívül megőrizte régi méltóságát, belül pedig a kor igényeinek megfelelő felújításon esett át. A 100 négyzetméteres ingatlan ára 17,7 millió forint.

heviz nadtetos haz Nádtetős ház Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegyen, 1 kilométerre a Balaton parttól egy igazán szép, tornácos, nádtetős házat árulnak! A ház belső tereit nagyon szépen felújították, így az új tulajnak szinte csak be kell költöznie (a képre kattintva érdemes megnézni a hirdetéshez tartozó többi fotót is). A 110 négyzetméteres ingatlanért kereken 40 millió forintot kérnek jelenlegi tulajdonosai.

vonyarcvashegy nadtetos haz Nádtetős ház Örvényesen

Örvényesen egy gyönyörű balatoni panorámás kis házikót árulnak,  melynek alapját a hagyományok szerint épült boltíves présház adja. A 60 négyzetméteres ház belseje is nagyon hangulatos, mindennek ára pedig 41,6 millió forint.

orvenyes nadtetos haz Nádtetős ház Csopakon

Válogatásunk következő ingatlana egy két egységből álló nádtetős ház. Az ingatlan 1873-ban épült, 1999-ben pedig teljes körű felújításon esett át. Akár kulcsosházként is használható, ugyanis az egyik egység kifejezetten vendégháznak lett kialakítva. A házban nagyon szép cserépkályhák vannak, illetve egy borospince is tartozik hozzá! Ára 69 millió forint.

csopaki nadtetos haz Nádtetős ház Dörgicsén

Balaton-felvidéki Dörgicsén, egy nagyon szép, balatoni panorámás nádtetős házat találtunk 115 millió forintért! Az ingatlan egyébként egy hatalmas, 14 000 négyzetméteres telken található.

dorgicse nadtetos haz Nádtetős ház Tihanyban

Válogatásunkat egy tihanyi nádtetős luxusingatlannal zárjuk, ami 1987-ben, tihanyi terméskőből épült. A balatoni panoráma itt is elengedhetetlen része a háznak, a kertben pedig szépen gondozott gyümölcsfák és virágok vannak. Jelenlegi tulajdonosai borsos áron, 150 millió forintért árulják a házat.

tihany nadtetos haz


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Jót tett a februári turisztikai statisztikának a szökőnap és a kellemes időjárás is. 

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Vajon kik lehettek azok, akik orosz pénzért igyekeztek megfúrni Ukrajna uniós támogatását?

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Komoly vádakkal gyanúsítják. Vajon ilyen határozottan fognak eljárni a Magyar Péter által felvetett ügyekben is?

Szijjártó Péter havonta telefonál Szergej Lavrovval

Szijjártó Péter havonta telefonál Szergej Lavrovval

Ez a laptársunknak adott nagyinterjúból derül ki.

© 2024 (v2.202102)