Ingatlanba fektetnél? Van egy jó tippünk!

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a befektetési céllal ingatlant vásárlók száma. Ami nyilván nem véletlen, hiszen jelenleg egy-egy jó vétellel jobb hozamot érhetünk el, mint alternatív befektetésekkel, például értékpapírokkal. Nem beszélve arról, hogyha jó esetben 10-12 év alatt visszajön az ingatlanba fektetett költség, akkor utána jó eséllyel az ingatlan maradványértéke is magasabb lesz, mint most.

Ha azonban jobban megvizsgáljuk a kérdést, akkor jól látszik, hogy ennek a business-nek is van néhány hátulütője az adókon és az illetékeken túl is. Nap mint nap hallani olyan sztorikat, hogy meggyűlt a tulajdonosok baja a bérlőkkel. A blogos tapasztalatiank alapján a leggyakoribb problémák közé tartozik, hogy lelakják a lakást, nem fizetik a számlákat vagy csak szimplán nem akarnak kiköltözni a szerződés lejáratakor. Lényeg a lényeg, bizonyos esetekben elég sok időt és energiát fel tud emészteni egy lakáskiadás, így korábban csak azoknak ajánlották, akik a befektetés összegén túl elegendő szabadidővel is rendelkeznek.

Ezt az igényt hivatott kielégíteni egy új modell, amit a piacon bérbeadásmenedzsmentnek neveznek. A lényege, hogy egy cég minden terhet levesz az ingatlanbefektető válláról az ingatlan meghirdetéstől kezdve egészen az üzemeltetésig. Ez első olvasásra nem tűnik rossznak, de ami még ennél is jobb, hogy ezek a cégek jellemzően rövid távú kiadásban gondolkoznak, amivel – ha megfelelően van üzemeltetve – köztudott, hogy magasabb hozamot lehet elérni, mint a hosszú távú kiadással.

Ebben a rövid videóban jól összefoglalták a bérbeadásmenedzsment lényegét:

 

A Balatonon ez a konstrukció még viszonylag újkeletű, mindössze egy cég foglalkozik ezzel. A balatoni ingatlanbefektetések nagy hátulütője ugyanakkor, hogy nem tudják egész évben termelni a pénzt, hiszen gyakorlatilag csak a szezon alatt van irántuk kereslet. Ez a kijelentés viszont nem áll meg Hévíz esetében, hiszen a Hévíz-tó (Európa legnagyobb gyógyhatású meleg vizes tava) köré épülő egészségturizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend, szinte egész évben szezon van. Ezt az erős hátteret érvényesíthetik azok a befektetők, akik a Hévízen nem régiben átadott 54 lakásos apartman-komplexumban, a Lotus Residence-ben vásárolnak ingatlant. Az ingatlanok tehát teljesen elkészültek, nem tervezőasztalról kell válogatni. A lakások felét már eladták, de mintegy két tucat még új tulajdonosra vár.

A Lotus Residence gyakorlatilag mindenki számára ideális lehet, ha befektetési céllal vásárolnának ingatlant. Nem kell attól tartani, hogy a lakások nem készülnek el, hiszen már most kulcsrakészen várják a tulajdonosokat, minden ház lifttel, riasztóval, parkolóval és padlófűtéssel rendelkezik. Az egyik Lotus-os lakásban készült képek alapján látszódik, hogy valóban egy jól átgondolt prémium beruházásról van szó.

További képek és információk elérhetőek a cikk megjelenítését támogató Lotus Residence oldalán!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Leváltották  az Országos Kórházi Főigazgatót

Leváltották az Országos Kórházi Főigazgatót

A kormányzat Jenei Zoltánt tette felelőssé a szektor idei példátlan eladósodásáért.

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Ukrajnáról csak a legutolsó sorban, szőr mentén tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. 

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

© 2023 (v2.202102)