Mit tudnak a burzsuj panelek Angyalföldön?

Sokat lehet a panel lakásokról hallani manapság. Az elszállt áraikról mindenképpen. Budapesten, jó környéken 30-35 millióért lehet nagyobb panel lakást kapni? Azért ennyi, mert leszigetelt a ház és ablakokat cseréltek!?

Az említett kérdések gyakoriak a lakást keresők körében. 2018-ban hosszú távra megéri panel lakást venni? Főként egy család számára? Véleményem ingadozó: egyfelől nagyon kényelmes egy panel lakás, nem nekünk kell figyelni a fűtésre, a ház állagának megóvására, a hólapátolást télen megcsinálják helyettünk, a közös terek takarítására is van ember. Csakis a lakáson belül van tennivalónk. Viszont a legnagyobb hátránya egy panelnek, hogy télen-nyáron ugyanolyan költséget fizetünk, ha fűtünk, ha nem, ha otthon vagyunk, ha nem – az egyedi fűtésmérés részben kezeli csak ezt a kihívást.

Másfelől boldog gyerekkorom is kapcsolódik a panelhoz, hiszen imádtam. A család első saját lakása egy vadi új panel lakás volt. Családi háznál viszont jóval nagyobb a felelősségünk, mindent nekünk kell intézni és jóval több költséggel is jár. Ugyanakkor a saját kertünkben azt csinálunk amit akarunk, akkor megyünk ki, amikor szeretnénk, grillezhetünk, virágot ültethetünk, játszhat a gyerek. Azt, amit szeretne, anélkül, hogy kísérnünk kellene, vagy a szomszéd beszólna, miért hangoskodunk, trappolunk, örülünk, élünk…

Nézzük most a „burzsuj panelt” Angyalföld egyik elit lakótelepét, amely a Honvéd kórházzal szemben helyezkedik el. Itt egy panelprogram keretében leszigetelt házban találtuk ezt az I. emeleti, 71 nm-es, három szobás lakást. Az elosztása jó, élhető, ám csak közepes állapotban van, igaz az erkélye szép zöldövezetre néz. Az ára elképesztően magas, kis híján 30 millió forintba kerül.

 

Szintén itt, a Kassák Lajos utcában egy tízemeletes ház 6. emeletén kínálnak 29,9 millióért egy szépen felújított 51 nm-es (1 és 2 fél szobás) panel lakást. Az Árpád hídi metrómegálló ide is nagyon közel esik.

Aztán szintén a Gidófalvy utcában egy kisebb, 36 nm-es, 1 és fél szobás, felújított állapotban lévő lakás 22,9 millió forintba kerül. A lakás napfényes és egy rendezett parkra néz.

Ezen a lakótelepen az árak masszívan tartják magukat, panellakásokat egy Pest közeli családi ház áráért lehet megvenni. Persze 30 millióból Pest környékén sem kapunk csodát, de azért egy 15-30 éves ikerfél vagy sorház ennyiből, valahol az északi vagy északkeleti agglomerációban már kijön. Ön dönt…


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

© 2023 (v2.202102)